Kavalcı, “95 bin kişinin oyunu alan seçilmiş başkana güvendiğim için özür diliyorum”

Kavalcı, “95 bin kişinin oyunu alan seçilmiş başkana güvendiğim için özür diliyorum” cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ekonomik krizler yüzünden kapanmanın eşiğine gelen Tarsus İdman Yurdu’da (TİY) sular durulmuyor.


Daha öncesinde Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı’nın İçel TV’de katıldığı ‘Serbest Atış’ programında borçları yüzünden transfer yapamayan TİY için, “transfer tahtasını açıyoruz” ifadelerini kullanmış ve aradan geçen 2 haftalık sürede bir gelişme yaşanmamıştı. Kavalcı önceki gün kulübün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a sitem ederek, “95 bin kişinin oyu ile seçilmiş belediye başkanımıza güvenip “transfer tahtasını açıyoruz” diyerek sizleri yanılttığım için özür dilerim” ifadeleri kullanıldı.

Haber-FIRAT TATLI

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve kapanmanın eşiğine gelen TİY’de krizler büyüyor.  Ekonomik krizden dolayı sezonun devre arasında tüm oyuncuları kaybeden TİY, ligin ikinci devresine tamamı altyapı oyuncuları ile çıktı ve oynadığı iki maçta farklı skorlar ile mağlubiyetler aldı. Takım borcundan dolayı transfer tahtasını açamadı ve oyuncu transferlerinde gerçekleştiremedi. Yaşanan kriz sürecinde TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı’nın geçen haftalarda kulübün kilidinin Tarsus Kaymakamına verilebileceğini söyleyerek ‘Kapatıyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

KAVALCI, ‘SERBEST ATIŞ’ PROGRAMINA KONUK OLMUŞTU

‘Kapatıyoruz’ ifadelerinden sonra Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ile beraberindeki Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleriyle birlikte ziyarete giden TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı, takımı için gerekli desteklerin sağlanacağını ifade etmişti. Kavalcı daha sonrasında ise İçel TV ekranlarında yayınlana “Serbest Atış” programına konuk olmuş ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da destek vereceğini ve transfer tahtasını açacaklarını belirtmişti.

KAVALCI’DAN, BOZDOĞAN’A TEPKİ

Geçen süre içerinde TİY cephesinde hiçbir gelişme yaşanmadı, transfer tahtasını kaldıracak borçlarda TFF’ye yatırılmadı. Yaşan bu gelişmelerden sonra TİY Yönetim Kurulu Başkanı sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a tepki gösterdi. Yapılan açıklamada 95 bin kişinin oyu ile seçilmiş belediye başkanına güvenip ‘transfer tahtasını açıyoruz’ ifadelerini kullandığı için özür dileyen Kavalcı, süreci detaylı bir şekilde paylaşarak şu ifadeler kullanıldı, “11 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 10.00’da kulüp binamızda gerçekleştirilen Basın Toplantısı’nda kulübün durumunu anlatmıştık. O gün toplantının hemen ardından Belediye Başkan Yardımcılarından Ali Dinsever ve Aydın Polat kulübümüze gelmiştir. Belediye Başkanımızın talimatıyla gelerek yönetim kurulumuz ile toplantı gerçekleştirmişlerdir. Transferi açacaklarını dile getirerek takımımıza gerekli desteği olacaklarını iletmişlerdir. Bu konuşmanın belediye başkanımızın talimatı doğrultusunda olduğunu da söylemişlerdir” ifadeleri yer aldı.

KAVALVI, “YANILDIK”

Paylaşımın devamında, gelinen noktada herhangi bir gelişme olmadığı belirtilerek, “12 Ocak Perşembe günü saat 15.00’te katıldığım “Serbest Atış” programı öncesinde Belediye Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan ile bir araya gelerek kendisi ile kulübümüzün durumu hakkında konuştuk. Transfer tahtasını açacağını ve katılacağım programda bunu rahatlıkla dile getirebileceğimi de kendisi şahsen söylemiştir. Yine söylüyorum, 95 bin oy almış belediye başkanımıza güvenmek kadar normal bir şey yoktu fakat yanıldık. O gün programa çıkıp konuşmalarımdan sonra belediye başkanımız ile bir daha görüşme şansımız olmamıştır. Üstelik transfer çalışmalarımız tamamlanmış ve hoca kadromuzda hazırdı. Her şey transferin açılmasına bağlıydı. Bugün geldiğimiz noktada elde var sıfır” ifadeleri yer aldı.

“32 MİLYON LİRALIK BORCUN SEBEBİ HAKAN YILDIRIM VE YÖNETİMİ”

Çarşamba günü yapılan basın toplantısından sonra, perşembe günü kulüp tesislerine Belediye Başkan Yardımcılarından Ali Dinsever, Aydın Polat ve Osman Polat’ın gelerek yönetim kuruluyla bir araya geldiği ifade edildi ve açıklamaya şöyle devam edildi, “Açıkçası olumlu bir gelişme beklerken, elektrik faturasını bile ödemeyeceklerini bundan sonra Tarsus Belediyesi’nin kesinlikle Tarsus İdman Yurdu’na desteğinin olmayacağını söylemişlerdir. Bu kulübün bu sene 32 Milyon borcunun olmasının sebebi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım ve yönetim kurulunun olmuştur. Bu sebepten belediye bu borcunu temizlemeli ve hiç olmazsa transferi açmalıdır. Belediye Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan “Ben söz verdiğim kimseyi yarı yolda bırakmadım” sözlerini dile getirmesine rağmen bizlerin ve taraftarlarımızın umutları ile oynamış ve bizler yarı yolda bırakmıştır. Tarsus İdman Yurdu sahipsiz bırakılmamalı” ifadelerine yer vererek tamamladı.