YÜZ YILLIK ÇINAR 100. YILINDA KAPANIYOR

YÜZ YILLIK ÇINAR 100. YILINDA KAPANIYOR cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu (TİY), kaçınılmaz sona doğru gidiyor. Uzun bir süredir yaşanan ekonomik krizden ve takımın destek bulamamasından dolayı TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Kulübün kapısına kilit vuruyoruz” ifadelerini kullandı. TİY Yönetim Kurulu bugün takım tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelecek. Toplantıda, kulübün kapanma kararı aldığını ifade edilmesi bekleniyor.


 Haber- FIRAT TATLI

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden TİY, son bir yıldır içinde olduğu kötü durumdan kaynaklı kapanma durumuna geldi. TİY, ödeyemediği oyuncu maaşlarından dolayı takımın tamamı ayrılmış ve ligin ikinci devresine alt yapı oyuncuları ile başlamıştı. Bu maçlarda 24Erzicanspor ve Düzcespor’a karşı 4-0’lık skorlar ile kaybetmişti.

“YALNIZ KALDIK, VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”

Peş peşe alınan kötü sonuçlardan ve krizlere bir türlü sonuç üretilememesinden sonra TİY, cephesinden yeni bir açıklama geldi. Takımın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, takımın kapısına kilit vurulacağı belirtildi. “Kıymetli Tarsus İdman Yurdu sevdalıları” başlığı ile yapılan paylaşımda takımın içinde bulunduğu durumun içler acısı bir hale geldiği ifade edilerek; “Yönetim Kurulu’muz ile birlikte verdiğimiz mücadelede ne yazık ki yalnızlaştırılmış ve ihanete uğramış bulunmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda kulübümüzde gerçekleştirilen basın mensupları ile toplantımızda takımımızın içinde bulunduğu durumdan bahsettiğimizde toplantının hemen ardından kulübümüze belediyeden yetkililer gelmiştir. Onlarla yapılan toplantının ardından Belediye Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan’ın takımımıza gerekli desteğini vereceğinin sözünü aldık. Üstelik Belediye Başkanımızın kendisi de bu sözü vermişti. Ardından Belediye Başkan Yardımcıları ve farklı siyasi partilerden meclis üyeleri ile Kaymakamımız sayın Kadir Sertel Otcu ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdik. Sayın kaymakamımız kulübümüzün yanında olduğunu ve destekçisi olacağını dile getirdi. Ne yazık ki bugün içinde bulunduğumuz duruma baktığımızda Tarsus İdman Yurdu sahipsiz bırakılmıştır. Verilen sözler yerine getirilmemekte ve takımımız bugün karanlığa gömülmüş bir haldedir. Çıkan dedikodular üzerine eski kulüp başkanımız sayın Şahin Kırbıyık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi kendisin geri dönmek gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi. Yaşanan bu sürecin ardından takımımızın kapılarına kilit vurulma durumunda kalındığının bilinmesi gerekmektedir” ifadeleri belirtildi.

YÖNETİMDEN YİNE BASIN TOPLANTISI

TİY Yönetim Kurulu ayrıca bugün yeniden basın mensupları ile bir araya gelecek. Sosyal medya hesaplarından duyuruda ise şunlar yer aldı, “Kulübümüzün içinde bulunduğu karanlık durumlar ile alakalı basın mensupları ile Yönetim Kurulu Başkanımız Cem Kavalcı ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz 25 Ocak 2023’de saat 10:00’da A Takım Tesislerimizde bir araya gelecektir. Yaşanan tüm süreçler hakkında açıklamalar yapılacaktır” ifadeleri yer aldı. TİY’in basın toplantısında kulübün kapanma kararı aldığını belirtilmesi bekleniyor.