BİR DÖNEM BİTİYOR

BİR DÖNEM BİTİYOR cukurovagazetesi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. Kamuoyunda EYT olarak bilinen bu düzenlemenin uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan düzelemeden milyonlarca insanın yararlanacağını belirtti. Öte yandan EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından binlerce vatandaş SGK’ya akın ederken işlemlerin e-devlet üzerinden yapılması için çağrıda bulunuldu.


HABER- FIRAT TATLI

YAŞ SINIRI YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesine ilişkin açıklamada, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.  EYT düzenlemesi kapsamında yaş sınırının uygulanmamasının yanı sıra Ssk, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak. Kıdem tazminatları için işverenlere yönelik KGF destekli kredi paketi devreye alınacak. Taşerondan kadroya alınanlarda hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlanacak. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek pirimi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlar için sosyal sigorta prim teşviki getirilecek.

SGK ÖNLERİ DOLDU TAŞTI

Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra yurdun dört bir yanında ki, SGK önlerinden kuyruğa giren yüzlerce vatandaşın görüntüleri geldi. Bunun üzerine SGK sosyal medya hesaplarından bir video yayınlayarak, işlemlerin e-devlet üzerinden nasıl gerçekleştirilebileceğini paylaştı. Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT düzenlemesinden sonra işlemlerin daha hızlı olması için SGK vatandaşları e-devlet üzerinden işlem yapmaları için çağrıda bulundu. Buna göre, vatandaşlar “www.türkiye.gov.tr” adresinden giriş yaparak emeklilik ile ilgili tüm işlemlerini borçlanma, başvuru ve takibinin yapılabileceği belirtildi.