Dikenli Yol’daki çalışmalar bitince Beşyol’daki kavşak kaldırılacak

Dikenli Yol’daki çalışmalar bitince Beşyol’daki kavşak kaldırılacak cukurovagazetesi.com

2. Çevreyolu ile Dikenli Yol arasında 8 Ağustos’ta başlayan altgeçit çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan 2. Çevreyolu yeniden trafiğe açıldı. Altgeçit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Beşyol Kavşağı’nın kuzey-güney aksının trafiğe kapatılacağı açıklandı.


Haber-Mehmet Çetin

 

8 Ağustos'ta Dikenli Yol ile 2. Çevreyolu kesişiminde ‘18. Cadde (Dikenliyol) Altgeçit Çalışmaları Projesi’ni başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında 17 Eylül’de 2. Çevreyolu'nun 1,5 ay süreyle trafiğe kapatılacağını duyurmuştu. Altgeçit çalışmaları sürerken, 2. Çevreyolu 31 Ekim'de yeniden trafiğe açıldı. Dikenli Yol'daki çalışmalar hızla sürerken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in "Bu çalışma bittikten sonra da Beşyol’u kuzey-güney aksında trafiğe kapatacağız ve orada da seri bir trafik akışı sağlamış olacağız" sözleri üzerine, gözler Beşyol'a çevrildi.

 

SEVGİ KATKI KAVŞAĞI'NIN TAMAMLANINCA 'DİKENLİ YOL' KAVŞAĞI KALDIRILMIŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında 2. Çevreyolu'na kazandırılan Sevgi Katlı Kavşağı'nın yapımının tamamlanmasıyla birlikte,  18. Cadde ile Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı kesişimindeki dönel kavşak kaldırılmıştı. Dönel kavşağın kaldırılıp yerine refüj yapılmasıyla birlikte caddenin kuzey-güney aksı kesilmiş; kuzeye gitmek isteyen vatandaşlar Demokrasi Katlı Kavşağı'ndan, güneye gitmek isteyen vatandaşlar ise Sevgi Katlı Kavşağı'ndan U dönüşü yapmak zorunda kalmıştı. Vatandaşlar, sorunu gündeme getirerek çözüm talebinde bulunmuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların yaşadıkları sorunu çözüme kavuşturacak çalışmayı 2022 yılının Nisan ayında açıklamıştı.

 

DİKENLİ YOL'DA ALTGEÇİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Dikenli Yol'la ilgili kamuoyunda tepkiler sürerken, Büyükşehir Belediyesi bölgeye önce bir yaya üstgeçidi kazandırdı, ardından 8 Ağustos'ta araçlar için altgeçit çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında 18. Cadde üzerindeki ilk kazı, 2. Çevreyolu kuzeyinde gerçekleşti. Süreç içerisinde 2. Çevreyolu yönünde kazı çalışmaları, 2. Çevreyolu'nun güneyinde devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çalışmalar kapsamında 2. Çevreyolu'nun 17 Eylül'de 1,5 ay süreyle trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Yaklaşık 1,5 aylık sürenin ardından 31 Ekim'de 2. Çevreyolu'nun yeniden trafiğe açıldığını açıklandı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kalite ve Kontrol Şube Müdürü Ahmet Serkan Ataman; “Proje kapsamında 17 Eylül’de trafiğe kapattığımız 2. Çevre Yolu üzerindeki kısımda, 43 gün gibi kısa bir sürede kapalı kesitimizi tamamladık. 31 Ekim tarihi itibariyle de bu kısmı doğu-batı yönünde trafiğe tekrar açtık. Alt geçit çalışmalarımız ise tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

ÇALIŞMALARIN TÜM HIZIYLA SÜRDÜĞÜ AÇIKLANDI

Projenin kuzey-güney yönlü çalışmasının da kısa süre sonra tamamlanacağını ifade eden Ataman,  “Bu yönü de tamamladığımızda; bu proje hem GMK Bulvarı’nı 3. Çevre Yolu’na bağlayacak, hem de Sevgi Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı’nın kuzey-güney yönlü trafik yoğunluğunu azaltmış olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Burayı da en güzel, en estetik, en kaliteli şekilde hizmete açacağız. Vatandaşlarımızın da, bittikten sonra çok memnun kalacağını düşünüyoruz” diye belirtti.

 

VAHAP SEÇER, ALTGEÇİT İÇİN 'İLK OLACAK' DEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Eylül ayı sonunda çalışmaları yerinde inceleyerek, "Burası 2. Çevre Yolu üzerindeki, güney-kuzey aksındaki ilk köprülü kavşağı olacak ya da alt geçidi olacak. Yine bir ilk; 11 metre derinliğinde bir tünel olacak. Kapalı kesitin boyu 56 metre, toplam uzunluğu 636 metre olacak" dedi. Çalışmanın trafiğe sağlayacağı katkıdan da söz eden Seçer, "Bunun bitmesi ile beraber GMK’da bu bölgeye akan trafik yükünü, Okan Merzeci Bulvarı’nın altından bu geçiş vasıtasıyla geçirerek 3. Çevre Yolu’na çok daha rahat, çok daha süratli ve etkin bir şekilde aktarma imkanı bulacağız. Diğer taraftan da, daha önce yaptığımız Sevgi Katlı Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’na binen yükü azaltmış olacağız. Çünkü, o bölgeden gelen araçlar daha çok ya Sevgi Katlı Kavşağı’ndan dönüş yapıyorlardı ya da Demokrasi Katlı Kavşağı’nı meşgul ediyorlardı. Şimdi o yükü de kaldırmış olacağız" ifadelerine yer verdi.

 

SEÇER AÇIKLADI: "BEŞYOL’U KUZEY-GÜNEY AKSINDA TRAFİĞE KAPATACAĞIZ"

Seçer, inceleme sırasında 'Beşyol'daki kavşağa ilişkin de açıklamada bulundu. Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı, Barbaros Bulvarı ve Dumlupınar Caddesi'nin kesişiminde yer alan ve kamuoyunda 'Beşyol' olarak bilinen kavşağa ilişkin konuşan Seçer, “Yaklaşık 70 milyon lira maliyetli bu çalışma esnasında diğer kurumların hatları, içme suyu hatları, doğalgaz hatları ile ilgili bir deplase çalışması yapmadık. Onları askıya alarak alttan delgi ile bu işi çözmüş olduk. Böylece hem ilave bir işe gerek kalmadı hem de bu kurumların hizmetinde bir aksamaya neden olmadı. Yolumuz da zaten kuzey- güney aksında gidiş-geliş olacak. Bu çalışma bittikten sonra da Beşyol’u kuzey-güney aksında trafiğe kapatacağız ve orada da seri bir trafik akışı sağlamış olacağız” diye konuştu. Öte yandan Ekim ayında Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’nin konuğu olan Seçer, 2. Çevreyolu'nda transit geçişi sağlayacak başka bir projeden daha söz ederek, “Saya Park AVM çevresindeki katlı kavşak inşası başlıyor. Bu kavşak, zeminle birlikte 3 katlı bir kavşak olacak ve bu özelliğiyle de Mersin’de bir ilk olacak” açıklamasında bulundu.