İsmetpaşa Mahallesi için TESKİ ile yüklenici firma arasındaki sözleşme feshedildi

İsmetpaşa Mahallesi için TESKİ ile yüklenici firma arasındaki sözleşme feshedildi cukurovagazetesi.com

TESKİ A.Ş.’nin Tarsus’un İsmetpaşa Mahallesi’nde yaptıracağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yüklenicisi Ziya Kenğer’in ortaya attığı iddialar üzerine şirket, sözleşmenin feshini açıkladı.


Haber-Erol Kamalak

 

Tarsus'ta TESKİ A. Ş. ile Ziya Kenğer arasında polemikler sürüyor. TESKİ tarafından İsmetpaşa Mahallesi'nde yaptırılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüklenicisi Ziya Kenğer, ekran karşısına geçerek bazı iddialarda bulundu. TESKİ tarafından yapılan açıklamalarda önce o iddiaların asılsız olduğu duyuruldu. Ardından Kenğer'in söylediği sözler üzerine sözleşmenin feshedildiğini açıkladı. Önceki günlerde ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu gündeme getiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise "Bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa'nın rantını da halk yarattı. O rantlar 3-5 tane çapulcuya asla gitmeyecek" demişti.

 

KENĞER, KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU BULUNULMADIĞINI SÖYLEDİ

Yaklaşık 41 dakika süren bir video üzerinden açıklamalarda bulunan Ziya Kenğer, TESKİ ve Haluk Bozdoğan'a yönelik birtakım iddiaları gündeme getirerek, belgeler paylaşacağını duyurdu. İsmetpaşa'ya 'mahallesi' olduğu için hizmet etmeyi bir borç bildiğini belirten Kenğer, Tarsus İdman Yurdu'na ve TESKİ ile imzaladıkları hizmet sözleşmesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.  Kenğer, kendisi hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadığını söyledi. Kenğer'in açıklamaları üzerine TESKİ A.Ş. tarafından bir açıklama yapıldı.

 

KENĞER, ŞAHSI ADINA PARA ALMADIĞINI BELİRTTİ; ŞİRKET BELGE PAYLAŞTI

Kenğer'in iddialarının 'asılsız' olduğunu belirten ve bir belge paylaşan şirket, "Dün akşam Tarsus’ta faaliyet gösteren yerel bir gazetenin sosyal medya hesabında yayınladığı videoda çeşitli açıklamalarda bulunan Ziya Kenğer isimli şahsın yanlış ve yanıltıcı beyanlarına dair açıklamamızdır. Ziya Kenğer ilgili videoda 'TESKİ A.Ş.’den şahsı adına hiçbir ücret almadığını' ifade etmektedir. Değerli halkımızın ve Tarsus’un kıymetli yerel basınının bilmesini isteriz ki, ekte paylaştığımız görselde Ziya Kenğer isimli şahıs, TARSUS TESKİ TURİZM EĞİTİM SAĞLIK KÜLTÜR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. AVANS TALEP FORMU başlığı altında, kendisi ile şirketimiz tarafında yapılan sözleşmeye binaen 500.000 TL (Beş yüz bin Türk Lirası) talep etmiş ve bu rakamı TESKİ A.Ş.’den tahsil etmiştir. Dolayısıyla bu örnek gibi birçok talep formu imzalayarak talep ettiği rakamları bir bir tahsil eden Ziya Kenğer, Tarsus halkını ve yerel basını alenen yanıltmaktadır. Ekte, Ziya Kenger imzasıyla kayıtlarımıza girmiş belgeyi paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

ŞİRKET, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDUĞUNU YİNELEDİ

Şirket, Kenğer'in 'suç duyurusu' hakkındaki sözlerine de değinerek, açıklamaya şu ifadelerle devam etti; "Yine ilgili videoda TESKİ A.Ş.’nin kendisine dair adliyeye intikal ettirdiği hiçbir evrakın, hiçbir suç duyurusunun yapılmadığı birden çok kez dile getirilmiş, Kenğer; yetinmeyip kendisiyle ilgili hiçbir suç duyurusunda da bulunulamayacağını iddia etmiştir. Kenğer’in bu iddiası da diğer iddiaları gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Kenğer’e, TESKİ A.Ş. olarak Cumhuriyet Başsavcılığı Makamına 2022/2726 no’lu dosya ile 'DOLANDIRICILIK' ve 'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA' suç duyurularında bulunulmuştur. Değerli Tarsuslular, Kıymetli Basın Mensupları; Ziya Kenğer gibi halkın kurum ve kuruluşlarını zarara uğratan, resmi ve gayrı resmi olanakları şahsi emelleri doğrultusunda kullanan tüm kişiler hakkında suç duyurularımız, Türk adaletine yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Tarsus halkının ve Tarsus basınının yalan ve yanlış, aslı astarı olmayan, hukuka intikal etmiş konuların manipüle edildiği haber ve kurgu videolara itibar etmemelerini rica eder, bilgilerinize sunarız."

 

ŞİRKET, SÖZLEŞMENİN FESHEDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Şirketten Kenğer ile aralarındaki sözleşmenin feshedildiğine dair de bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada, Kenğer'in iddiaları üzerine sözleşmenin feshedildiğini belirten şirket; "Mersin İli Tarsus İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parsel de bulunan 17.525 m2 tapu alanında Tarsus TESKİ A.Ş tarafından yaptırılacak Kentsel Dönüşüm taşınmaz inşaat projesi kapsamında 15.03.2021 tarihinde yüklenici Ziya Kenğer (Ayyıldız İnşaat Gayrimenkul, Danışmanlık) arasında imzalanan sözleşmenin ilgili kanunlara göre dürüstlük kurallarına aykırı hareket ederek Ticari sırların ifşası ve sadakat yükümlülüğüne aykırı hareket etmesinden dolayı sözleşmenin feshine karar verilmiştir" açıklamasında bulundu" ifadelerine yer verdi.

 

BOZDOĞAN, "İSMETPAŞA'NIN RANTINI DA HALK YARATTI" DEMİŞTİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, TESKİ ile ilgili gündeme gelen tartışmalar üzerine basın mensuplarının karşısına çıkarak önceki günlerde açıklamalarda bulunmuştu.  Açıklamada İsmetpaşa'ya ilişkin de konuşan Bozdoğan, "Kimin rantına dokunduysam, herkesten acayip sesler çıkıyor. Ama ben bunlara hep dokunacağım. Çünkü bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa'nın rantını da halk yarattı. O rantlar 3-5 tane çapulcuya asla gitmeyecek. Karalama kampanyası yapıyorlar. Bunların amacı siyasi veya daha farklı beklentileri var. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk, tüm belgeleri teslim ettik. Ben çiğ yemedim, karnım hiç ağrımaz, ama burada kimler çiğ yediyse adalet mutlaka hesabını soracaktır” şeklinde konuşmuştu.