TÜRSAB 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir: ’50’nci yılda yeni bir sayfa açmak için yola çıktık’

TÜRSAB 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir: ’50’nci yılda yeni bir sayfa açmak için yola çıktık’ cukurovagazetesi.com

TÜRSAB 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir, ’Acentalar Kazanacak’ sloganıyla başlattığı seçim kampanyası kapsamında Mersin’de sektör temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni dönemle ilgili projelerini anlatan Bilir, "TÜRSAB’ın 50’nci yılında yeni bir sayfa açmak için yola çıktık" dedi.


Haber-Vecdi Yenigül

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir, Mersin'deki bir otelde sektör temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Özellikle aidat sorununu çözüme kavuşturacaklarını sektör temsilcilerine duyuran Bilir, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. Bilir, sorunları masa başında ve uzlaşı içerisinde çözeceklerini vurguladı.

 

"YENİ BİR SAYFA AÇIP, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

TÜRSAB 25. Dönem Başkan Adayı Ali Bilir, TÜRSAB'da 2 dönemdir sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrılarak adaylık için yola çıktığını vurgulayarak, "TÜRSAB'ın 50'nci yılında yeni bir sayfa açmak için yola çıktık" dedi. Sektörün sorunlarını yakından takip ettiğini ve bildiğini sözlerine ekleyen Bilir, "Artık birilerinin yanında, engellenmiş olan bir sistemle birlikte bulunmanın yerine arkadaşlarımla beraber, meslektaşlarımızla beraber, seyahat acentalarımızla beraber bağımsız olarak yola çıkıp, bundan sonra bu sorunların çözümü için çalışacağız. Yeni bir sayfa açıp, yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

 

"BUGÜN GELİNEN NOKTA; 100 BİNİ GEÇMEYEN BİR ZİYARETÇİ SAYISI"

Mersin'de gerçekleştirdikleri toplantının ardından Adana'ya gideceklerini vurgulayan Bilir,"Mersin ve Adana et ile tırnak gibi bir. Turizm destinasyonu için ayrılmaz bir bütündür. Her iki ilimizin de tarih, kültür, yeme, içme, gastronomi, deniz, kum, güneş; bütün turizm alternatifleri var. Fakat bugün gelinen nokta; 100 bini geçmeyen bir ziyaretçi sayısı. Şimdi biz Mersin'in ziyaretçi sayısını nasıl artırabiliriz, bunları konuşacağız, bunları çalışacağız. Göreve geldiğimiz zaman da Mersin'e her geçen gün nasıl turist geldiğini hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Turist geldikçe arz denge konusu gündeme gelecek, yatırımlar artacak. Otel yatırımları, tesis yatırımları, kaplıca yatırımları, sağlık turizmi yatırımları; bunlar artacak. Yıllardan beri bitmeyen havalimanı bir anda hızlanacak ve ivme kazanıp belki de beklenmedik bir süre içerisinde tamamlanacak" ifadelerine yer verdi.

 

"BURADA BİR KAPSAYICILIK GEREKİYORDU"

Turizm sektörünü bir bütün olarak ele alacaklarına dikkat çeken Bilir, "Bütün hepsini bir kapsam alanında tutup, birlik ve beraberlik içerisinde, illerimiz için; Mersin için, Akdeniz için, Anadolu için, Türkiye için, Türk turizmi için hep birlikte neler yapabileceğimizi, ülkemize daha çok ne kadar ziyaretçi getirebileceğimizi çalışacağız. Çünkü burada bir kapsayıcılık gerekiyordu. TÜRSAB bunu yeni dönemde, bizim dönemimizde üstlenecek" dedi.

 

"ACENTALARIMIZIN ÜZERİNDEN AİDAT YÜKÜNÜ ALACAĞIZ"

Sektör temsilcilerine projelerini de duyuran Bilir, şunları söyledi; "Acentalarımızın üzerinde şu anda ciddi bir yük var. Ne yükü var? Bir taraftan pandemi dönemi geçmiş, diğer taraftan işini gücünü düzeltme gayretine düşmüş acentalarımızın üzerinde bir yük var. Bu yük, hepsinden önemlisi TÜRSAB'a ödedikleri aidat yükü. Aidat yükünün çok olduğunu çıkıp yasaya bağlıyorlar. İşte, yasada aidat şu kadar alınması gerekiyormuş. Acentalarımızın üzerinden aidat yükünü alacağız. Nasıl alacağız? Aidat desteği vererek alacağız. Şubesi olan acentalarımız var, onlar da merkezlerimin ödediği kadar aidat ödüyorlar. Yarısına inecek. Yine aynı şekilde, şubelerimiz var, acentalarımızın şubeleri var. Bazı acentalarımız şubelerini kapatmak istiyorlar ancak merkez adresine alamıyorlar. Merkez adreslerine alabilecekler. Yine bazı meslektaşlarımız, acentasını diğer meslektaşımızın acentasıyla birleştirmek istiyor. Aynı ofisi birlikte kurmak istiyorlar. 2-3 acenta birlikte bir ofis kurmak istiyor. Koşulsuz, acentalara ofislerini birlikte kullanma fırsatı vereceğiz. Bunlar hep yönetim kurulu kararıyla yapılabilecek olan konular."

 

"SOSYAL MEDYAYLA HİÇBİR SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ"

Sorunları Bakanlık'la uzlaşı içerisinde çözeceklerini vurgulayan Bilir, "Yine acentalarımızın en büyük sorunlarından birisi; havayolu şirketindeki uçak bileti fiyatı ile kendi sistemindeki uçak bileti fiyatı farklı. Bugün acentalarımız, yolcusunu, misafirini kandıran işletmeler durumuna düşmüş. Ne için? Çünkü havayolları daha ucuz satıyor. Bunları masaya oturarak çözeceğiz. Başkalarının yaptığı gibi sosyal medyadan, Twitter'dan, Instagram'dan, Facebook'tan ya da gazetelere demeçler vererek değil, masaya oturarak çözeceğiz. Tabii ki gazetelere de demeç verilecek ancak masaya oturulacak. Hiçbir sorun masaya oturulmadan çözülmez. Sosyal medyayla hiçbir sorunu çözemezsiniz. Sosyal medya kurumsal değildir, sosyal medya bireysel bir etkinliktir. Siz kendi davanızı sosyal medya üzerinden devlete, hükümete, devlet otoritelerine mesaj vermek için kullanırsanız hiçbir sorunu çözemezsiniz. Kendi başlattığınız kavgayı tek taraflı olarak ancak alevlendirebilirsiniz" diye konuştu.