Mersinli sanatçı Şimal Saraç’tan Ümit Sayın yorumu: ’Güller Ağlamaz’

Mersinli sanatçı Şimal Saraç’tan Ümit Sayın yorumu: ’Güller Ağlamaz’ cukurovagazetesi.com

Mersinli sanatçı Şimal Saraç, Mega Star Tarkan’ın menajeri olarak tanınan Alpay Aydın’la aynı projede bir araya geldi. İlk single çalışmasını dinleyiciyle buluşturan Saraç, Ümit Sayın’ın ’Güller Ağlamaz’ şarkısını yorumladı.


Haber-Vecdi Yenigül

 

Ümit Sayın'ın 1999 yılında çıkan fakat Marmara Depremi'nin gölgesinde kalan şarkısı 'Güller Ağlamaz', Mersinli sanatçı Şimal Saraç'ın yorumuyla yeniden hayat buldu. 'Güller Ağlamaz' şarkısı için Mega Star Tarkan'ın menajeri olarak tanınan Alpay Aydın'la aynı projede bir araya gelen Saraç, ilk single çalışmasını da dinleyiciyle buluşturdu. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şimal Saraç, "Ben ağladım şimdi sıra sizde" dedi.

 

ADANA'DAN BAŞLAYAN YOLCULUĞU İSTANBUL'LA DEVAM ETTİ

1984 Adana doğumlu Şimal Saraç, müzisyen bir ailenin içerisinde doğduğunu ve küçük yaşlardan bu yana müziğe ilgi duyduğunu vurguladı. Yıllar içerisinde farklı sektörlere girmesine rağmen müzikten ve sanattan hiçbir zaman vazgeçmediğini sözlerine ekleyen Saraç, 2012 yılında İstanbul'a gittiğini belirterek, "Müzik ve sanata dair işler yapmak için İstanbul'a gitmek istedim. Ailenin kız çocuğu olmanın vermiş olduğu durumlardan kaynaklı çok olumlu yaklaşılmadı. Kardeşimin de o dönemlerde albüm çalışmasını bir fırsat bildim. 'Ona izin veriyorsunuz, bana neden izin vermiyorsunuz' diyerek yola çıktım" dedi.

 

"YOLUM FERHAT GÖÇER'LE KESİŞTİ"

Saraç, İstanbul'da önemli çalışmalara imza attığını vurgulayarak, "Magazine ve medya sektörüne de çok fazla ilgim vardı. Arkadaşlarımın bir müzik sitesi vardı. Orada röportajlar yapmaya başladım. Ünlülerle röportaj yaptım. Sonra birçok magazin sitesinin ödül gecelerinde hep yüksek başarı ödüllerine layık görüldüm. Sonrasında kendime ait bir magazin sitesi kurdum. Yolum birçok ünlüyle ve duayenle kesişti. İşimi sevdiğim için onlardan bana yardımcı olmak isteyenler de çıktı. Tabii ki köstek olanlar da çıktı. Ama ben asla işimi bırakmadım. Sektörün farklı kollarıyla da uğraşmaya çalıştım. Menajerlik, basın danışmanlığı, radyo PR gibi işlerle de uğraştım. O dönemde, 2015-2016 yıllarında yolum Ferhat Göçer'le kesişti. O dönemde kardeşimin bir klip çalışması vardı. Onun üzerine onunla tanıştık. Bize çok büyük kapılar açtı, büyük destek oldu. Çok sanatçıya rehberlik yaptı" diye konuştu.

 

"BENİ ALPAY AYDIN'LA TANIŞTIRDILAR"

Kardeşi Cem Saraç'ın da desteğiyle zaman içerisinde birçok konser verdiğini vurgulayan Saraç, "Tabi ben tekrar Mersin'e yerleştim. 8 yılın sonunda Mersin'i bıraktım. Tesadüfen yolum tekrar İstanbul'a düştü. Beni Alpay Aydın'la tanıştırdılar. Alpay Aydın dediğimiz insan aslında Tarkan'ı Tarkan yapan, bu ülkeye bir Mega Star kazandıran bir insan. Yani Ozan Çolakoğlu, Rober Hatemo, Ümit Sayın gibi isimleri ülkeye kazandıran bir menajer ve yapımcı. Hatta birçok hit olmuş şarkıların da sahibi. Tarkan'ın çıkış şarkısı Kıl Oldum'un sözlerinin sahibi. Bir proje olduğunu söylediler. Proje için İstanbul'da bir araya geldik. 'Sana bir şarkı vermek istiyorum. Senin bu şarkının hakkından geleceğine inanıyorum. Sen güçlü bir sessin. Herkes bu şarkıyı okuyamaz. Ben bu şarkının hit olacağına inanıyorum' dedi. Söz-müziği Ümit Sayın'a ait olan Güller Ağlamaz şarkısı, 1999 yılında çıkıyor. Üzerine Marmara Depremi gelmesinden dolayı şarkı ister istemez arada kalıyor ve bir süre sonra unutuluyor. Daha sonra tekrar gündeme gelmiyor" ifadelerine yer verdi.

 

"ÇÜNKÜ ÇOK DEĞERLİ BİR ŞARKI"

Şarkının klibinin İstanbul Beykoz'da çekildiğini ve dinleyiciyle buluştuğunu belirten Saraç, "Profesyonel ve birçok dalda bilgisi olan bir ekiple çalıştım. Şarkının her zaman tutacağına inandım. Çünkü çok değerli bir şarkı. Herkesin yorumlayamayacağı bir şarkı. Bunu bana vermiş olmaları da bana inanmış olduklarını gösteriyor. Bu da beni çok daha fazla mutlu etti" dedi.