Dr. Mahsun Kak: ’Bizlere yine belirsiz vaatler ve bekleme süreci reva görülmüştür’

Dr. Mahsun Kak: ’Bizlere yine belirsiz vaatler ve bekleme süreci reva görülmüştür’ cukurovagazetesi.com

Mersin Tabip Odası ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Asistan Hekimleri tarafından 12 Ağustos 2022’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ne ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, yönetmeliğin üniversitede çalışan hekimleri kapsamadığı belirtildi.


Haber-Mehmet Çetin

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik girişi önünde yapılan açıklamayı Dr. Mahsun Kak okurken, basın açıklamasına Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır, Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Selçuk Fidan, Uzm. Dr. Özlem Karaarslan Cengiz ve TTB Merkez Konsey Delegesi Dr. Mehmet Antmen de katıldı.

 

"BİZLERE SÖZLER VERİLMİŞ, MÜJDELER DUYURULMUŞTU"

Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliğin üniversite hastanelerinde çalışan hekimleri kapsamadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Özlük haklarımız için verdiğimiz mücadelede yaklaşık 1 yıl önce bizlere sözler verilmiş, müjdeler duyurulmuştu. Bu sözler yerine getirilmemiş, sürekli oyalanmış ve beklenmemiz istenmişti. Sağlıkta şiddet, nöbet sayılarının azaltılması, nöbet ertesi izin hakkı, tek kalemde yatan ve emekliliğe yansıyan ödemeler gibi taleplerimiz konusunda hala somut ve gerçekçi adımlar atılmamıştır. Bununla birlikte 12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ek ödemeler üzerinden bir gelir artışı sağlanmıştır. Ancak yayınlanan yönetmelik, üniversitede çalışan hekimleri Yükseköğretim Kurumu’na bağlı oldukları gerekçesiyle kapsamamıştır. İtirazlarımız sonucunda Yükseköğretim Kurumu’nun da buna yönelik bir çalışma başlattığı ilan edilmiş fakat hala net bir tarih ilan edilmemiş, aylardır bekleyen bizlere yine belirsiz vaatler ve bekleme süreci reva görülmüştür. Mevcut durum sonucunda Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan hekimler ile üniversite hastanelerinde çalışan hekimler arasında, aynı işi yapmalarına rağmen, 2 kattan daha fazla gelir farkı oluşmuştur. Bu sorunun en kısa sürede çözülmemesi halinde Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda üniversitelerin tercih edilirliği düşeceğini ve şu an çalışmakta olan hekimlerin istifa edeceğini tahmin etmek zor değildir."