Kadın, Gençlik ve Çocuk Meclisleri ile Mersin’de bir ilk

Kadın, Gençlik ve Çocuk Meclisleri ile Mersin’de bir ilk cukurovagazetesi.com

Tarsus Belediyesi, Mersin’de bir ilke imza atarak Kadın, Gençlik ve Çocuk Meclisi toplantıları gerçekleştirdi. Kadın Meclisi Toplantısı’nda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Tarsus ne kadar gelişirse, kadınlarımız da güçlü olur, çocuklarımız eğitimli olur ve mutlu bir kent yaratılı. Ben sadece çocuklarımızın ve kadınlarımızın mutlu olmasını yeterli görmem. Herkes mutlu olsun. Babalar da mutlu olsun. Çalışanlar da mutlu olsun" dedi.


Haber-Mehmet Çetin

 

Tarsus Belediyesi'yle Mersin'de bir ilk yaşandı. Yaptığı ziyaretlerde halkın talep, öneri ve şikayetlerine sık sık kulak veren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, aynı gün içerisinde 3 farklı meclis toplantısına katıldı. Toplantıların ilki Kadın Meclisi, ikincisi Gençlik Meclisi, üçüncüsü ise Çocuk Meclisi oldu. Ekran başındakiler de canlı yayınlanan toplantıları izleme fırsatı buldu. Meclis toplantılarında kadınlar, gençler ve çocuklar dinlendi. Toplantıların ise her ay düzenli olarak yapılacağı belirtildi.

 

"BİZ İŞİN REKLAMINDA DEĞİLİZ"

Haluk Bozdoğan, ilk olarak Kadın Meclisi Toplantısı'nda ilçedeki kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar, toplantıda kendilerini, çocuklarını ve ailelerini ilgilendiren konularda taleplerini dile getirdi. Taleplere yanıt veren Bozdoğan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Siyaseten konulan engellere değinen Bozdoğan, "Acı bir şeydir ve siyasette bir insanın hizmet anlamında önüne set çıkarttıkları zaman o kadar neşeli bir insan olmama rağmen ister istemez ben de sıkıntıya ve strese giriyorum. Hoş bir şey değil. Düşünün, Milli Emlak'ın 100 metrelik bir yeri var, 156 bin liraya satın aldık. Biz ne yapıyoruz? 'Üniversite2 diyoruz, 270 dönüm yer, 'bedava, buyun' diyoruz. 270 dönüm. 100 metreyi alırken de 150 metreyi ödüyoruz. Tarsus halkı bunları bilmiyor. Çünkü biz işin reklamında değiliz ki. Reklam yapmak istemiyoruz. Bu kent hepimizin, hepimiz de Tarsus'u seviyoruz. Hepimizin sevdası Tarsus. Tarsus ne kadar gelişirse, kadınlarımız da güçlü olur, çocuklarımız eğitimli olur ve mutlu bir kent yaratılı. Ben sadece çocuklarımızın ve kadınlarımızın mutlu olmasını yeterli görmem. Herkes mutlu olsun. Babalar da mutlu olsun. Çalışanlar da mutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

 

"BENİ ELEŞTİRİN AMA HAKARET EDİLMESİN"

Kendisine yönelik yapılan 'eleştirileri' de değinen Bozdoğan, "Belediye başkanı eleştirilsin. Cehaleti yenecek olan kadınlarımız denildi. Evet, cehalet yeniliyor, haklısınız. Ama gaflet yenilmez. Gafleti hayatta kimse yenemez. Cehalet çok güzel yenilir. Hele hele eğitimli kadınlarımızla, bilinçli kadınlarımız mutlaka yenilir. Ama gafleti kimse yenemez ki. Hele hele bağnaz siyasetçiler. Hele hele rantçılar. Belediyeden rant alamayan beyefendiler. Onu bunu tutup yazı yazdırıyorlar. Bazen o kadar çok gülüyorum ki. Ben bu kentte 95 bin insanın oyunu aldım. Beni eleştirin ama hakaret edilmesin. Yani bir saygı ölçeği vardır. Bazen insan sevgiyi kaybeder. İçinde sevgi olmayan bir boşluğu doldurmak için yaratılmıştır o saygı. İlla sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın" diye konuştu.

 

"TARSUS HALKININ DA BAZI DETAYLARI GÖRMESİ İÇİN CANLI YAYINA GEÇTİK"

Kadın Meclisi'nin ardından Gençlik Meclisi Toplantısı'nda da gençlerle buluşan Bozdoğan, seçim dönemlerinde tüm gençlerin dinlendiğine dikkat çekti. Gençleri, Meclis haline gelecek toplantılarda da dinlemek istediklerini vurgulayan Bozdoğan, "Bunun canlı olarak yayınlanıp, Tarsus halkının da bazı detayları görmesi için canlı yayına geçtik. Yoksa bu toplantıları genç arkadaşlarımızla çok sık yapıyorduk. Bugün bu gençlerimizi görünce bizim içimiz de biraz fazla açıldı. Çünkü ben gençlerin sadece bilek gücüne ya da beyin gücüne fazla inanmam. En çok inandığım onların hayalleridir. Eğer bu kentte o hayalleri gerçekleştirirsek, bir kentin kaliteli yaşamının ortaya konulduğu ve insanların mutlu olduğu bir kent haline getirebiliriz. O da ancak gençlerin hayallerinden geçiyor. Önlerine set konulmayan gençlerimizin hayalleri" diye konuştu.

 

"NE İSTERSİNİZ, BUNLARI SİZLE KONUŞALIM"

Ardından, Çocuk Meclis Toplantısı'nda çocuklarla buluşup isteklerini dinleyen Bozdoğan, çocuklara; "Geleceğin bilim insanısınız, geleceğin doktorusunuz, geleceğin mühendisisiniz, geleceğin belediye başkanısınız. Ne istersiniz, bunları sizle konuşalım" dedi.