Dutar: İYİ Parti Mersin’de birinci parti olacak

Dutar: İYİ Parti Mersin’de birinci parti olacak cukurovagazetesi.com

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, yapılan son anketlerde oy oranı yüzde 14-22 bandında gösterilen İYİ Parti’nin Mersin’deki çalışmalarıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti’nin Mersin’de birinci parti olacağını vurgulayan Dutar,


Haber-Mehmet Çetin

 

Gazetemize konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, İYİ Parti'nin şu anda Mersin'de iyi gittiğini vurguladı. ORC Araştırma'nın Temmuz ayında yayımladığı anketlerde İYİ Parti'nin Türkiye çapında oy oranının yüzde 22,1 seviyesinde olduğu görülürken, MAK Araştırma'nın yaptığı ankette ise İYİ Parti'nin oy oyanının Türkiye genelinde yüzde 14,1 seviyesinde olduğu belirtildi. İYİ Parti İl Başkanı Dutar, Mersin'de yapılan son anketler çerçevesinde bir sonraki genel seçimlerde en az 4 milletvekilinin İYİ Parti'den parlamentoya gideceği sinyalini verdi.

 

"BU KENTLE İLGİLİ HAYALLERİ OLAN BİR SİYASETÇİYİM"

Gülnar kırsalında yaşayan çoban bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve çocukluk yıllarından beri bir ideoloji içerisinde büyüdüğünü vurguladı. Dutar, Kargıpınarı'nda Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptıktan sonra atandığı Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini 8 yıl sürdürdüğünü belirterek, "O süreçten bugüne dek kenti çok iyi takip eden ve bu kentle ilgili hayalleri olan bir siyasetçiyim. Bu kentin hak ettiği gibi istenilen seviyede yatırımları almadığına inanan ve kentin özellikle kırsalının çok fazla hizmetten mahrum kaldığı bir yapının içinde bulunduğuna inanan bir siyasetçiyim. Ama bu kentin dinamikleriyle beraber bu kentte gerçek anlamda bir Mersinli olma kimliği yaratılırsa dünyaya örnek bir kent olacağına inanıyorum. Çünkü bu kentin buna hazır bir altyapısı var. Buna uygun bir zemin bu kentte var" dedi.

 

"İYİ PARTİ'NİN KURULUŞUNDA YER ALMIŞ MERSİN'İN BİR EVLADIYIM"

Yıllar öncesinden tanıdığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yollarının kesişip, birlikte verdikleri mücadeleden de bahseden İl Başkanı Mehmet Dutar, "O noktada İYİ Parti'nin kuruluşunda, Genel Başkanımız'ın önceki siyasi partisine verdiği demokrasi mücadelesinde de yanında yer almış, daha sonra da İYİ Parti'nin Mersin'deki kuruluşunu yapmış, Kurucu Teşkilat Başkanlığı'nı yapmış, hatta İYİ Parti'nin burada Dernekler Masasına, Valiliğe kuruluşunu teslim etmiş, imzalamış Mersin'in bir evladıyım" diyerek, 2018'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in takdiriyle İYİ Parti İl Başkanı olarak atandığını, son 3 yıldır da İl Başkanlığı görevini sürdürdüğünü vurguladı.

 

"EN İYİ ANKETİN MİLLET VE SOKAK OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Farklı anket şirketlerinin yüzde 14-22 bandında gösterdikleri oy oranlarına dair de değerlendirmelerde bulunan Mehmet Dutar, "Doğru yapılan anketlerin önemli bulgularla çok küçük yanılma paylarıyla doğru sonuçlar aldığını Türk seçim tarihinde hepimiz gördük. Yalnız ben İYİ Parti İl Başkanı olarak en iyi anketin millet ve sokak olduğuna inanıyorum. Benim siyasette en iddialı olduğum konu bu kent ve arka sokakları. Çünkü ben arka sokaklarda yetişmiş bir siyasetçiyim. Vatandaşın nabzını iyi tutabilen bir siyasetçiyim. Biz göreve geldiğimiz 3 yıl boyunca yaklaşık olarak önümüzdeki ay itibariyle Mersinimizin 805 mahallesine gitmiş olacağız ve bu 805 mahallenin birçoğuna 3'üncü, 4'ncü gidişimiz olacak" diye konuştu.

 

"MAZOTTA NEREDEYSE 5 KATI ARTIŞ OLMUŞ"

Mersin'in her sokağını karış karış gezmiş bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Mehmet Dutar, anket sonuçlarının ötesinde vatandaşın farklı bir gündemi olduğuna dikkat çekerek, "Vatandaş enflasyonun ve ekonomik şartların altında eziliyor" dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren Dutar, "Türkiye'nin özellikle son 5 yıldaki bu Başkanlık Sistemi'yle beraber geldiği duruma bakın. Bir seçim önce muhalefetin sloganı 'mazot 5 TL olacak'tı. Mazot bu ülkede 30 TL'yi gördü. Şimdi 25 TL. 5 TL indirim yapılınca herkes 'indirim var' diyor. Mazotta neredeyse 5 katı artış olmuş" ifadelerine yer verdi.

 

"FALA BAKAR GİBİ SABAHTAN AKŞAMA DEĞİŞEN BİR TÜRKİYE EKONOMİSİ VAR"

Dolardaki artışa dair vatandaşla yaptığı sohbetlerden de örnekler veren Dutar, "Bir seçim önce 'Başkanlık Sistemi gelecek; dolarla, enflasyonla, faizle nasıl mücadele edilecek' diyen bir hükümet bu ülkeyi yönetiyor. Bugün dolar 17.60. Bundan 20-25 gün önce Esenpınar'a gittim. O gece bir operasyon yapıldı. Dolar 16.30 seviyesine indi. Esenpınarlılara orada; 'Dikkat edin, bu da bir oyun. Garibanın yastık altındaki dolarından yine zengine biraz transfer yapacaklar. Bu millet dolarını 17.65'ten zaten bozdurmuştur. Göreceksiniz, 20-25 günde dolar yine bu bandın üzerine çıkacak' dedim. 16.30 olan dolar 20 günde tekrar 17.65'e çıktı. Fala bakar gibi sabahtan akşama değişen bir Türkiye ekonomisi var" diye konuştu.

 

"İYİ PARTİ MERSİN'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK"

Anket şirketlerinin Türkiye genelinde gösterdikleri yüzde 22 seviyesindeki İYİ Parti oy oranı için "Az bile" ifadesini kullanan Dutar, "İYİ Parti bu milletin isteğiyle, ihtiyaçtan doğurduğu bir siyasal hareket. Onun için benim alandan İYİ Parti için bildiğim çok net bir şey var. Mersin özelinde söylüyorum, sokakların dilini aktarıyorum; İYİ Parti Mersin'de birinci parti olacak. Yarın iktidar olduğumuzda da Anadolu'dan, Mersin'den topladığımız, milletimizin dile getirdiği sorunlar üzerine kuracağımız politikalarımızla bu ülkeye rahat bir nefes aldıracağız. Bu anlamda da o anketlerin İYİ Parti'yi az bile gösterdiğini söylüyorum" dedi.

 

"TÜRKİYE GENELİNDE DE İYİ PARTİ'NİN BİRİNCİ PARTİ OLACAĞINA İNANIYORUM"

İYİ Parti'nin Mersin'deki son durumunu değerlendiren Dutar, "Ortak bütün anketlerde Mersin'de İYİ Parti yüzde 20'nün üzerinde çıkıyor. Ama İYİ Parti'nin Mersin'de uzak ara birinci parti olacağına hem teşkilatım hem ben hem de Mersin'in evlatları ve vatandaşları inanmış durumda. Çünkü İYİ Parti'nin kadroları gece-gündüz onlarla beraber. O anlamda ben Türkiye genelinde de İYİ Parti'nin birinci parti olacağına inanıyorum" dedi.

 

"YAPILAN ANKETLER İYİ PARTİ'Yİ YAKLAŞIK 4 MİLLETVEKİLİ BANDINDA GÖSTERİYOR"

Mersin'deki son anketlere dair İYİ Parti özelindeki değerlendirmelerini sürdüren Mehmet Dutar, "Mersin'de yapılan anketler İYİ Parti'yi yaklaşık 4 milletvekili bandında gösteriyor. Bu tabi bizim çalışma gayretimize de bağlı bir olay. Biz siyasi parti olarak alanda milletimize politikalarımızı doğru anlatarak ilerliyoruz. Bu anlamda da 805 mahalle başkanımız, ilçe başkanlarımız, teşkilatlarımız, kadın kollarımız, milletvekillerimiz, genel idare kurulu üyelerimiz hep birlikte Mersin'de sokaklarda partimizin politikalarını anlatıyoruz" diye konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de Mersin'i oldukça önemsediğini sözlerine ekleyen Dutar, "Genel Başkanımız'ın Mersin'e benim 3 yıllık görevimde bu 4'üncü gelişi. İnşallah en yakın zamanda 5'inci kez Mersin'de olacak" dedi.

 

"MERSİN'İN BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNE SİYASİ PARTİ İL BAŞKANI OLARAK TALİBİM"

Mersin'i İYİ Parti iktidarında ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Mehmet Dutar, "Mersin'in bütün milletvekillerine ben siyasi parti il başkanı olarak talibim. Milletimizin teveccühü ne gösterecek bilmiyorum. Ama son anketlerde 4 ve 4'ün üzeri milletvekili İYİ Parti'de gözüküyor. Bu bizim için yeterli mi? Yeterli değil. Bunun için de bütün teşkilatlarımızla yoğun bir şekilde kentte birinci parti olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Mersin halkının teveccühüyle bu kentte birinci parti olacağız" diye konuştu.

 

"2020'DEN BERİ TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYOR, MİLLETİYLE DERTLEŞİYOR"

Dutar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sayesinde KYK borçlarındaki kredilerin silindiğine, yine Meral Akşener sayesinde EYT'lilerin bugün Türkiye gündeminde olduğuna dikkat çekerek; "Bir Genel Başkan, bir kadın, Anadolu kadar yüreği büyük bir kadın yaklaşık 2020'den beri Türkiye'yi karış karış geziyor. Milletiyle dertleşiyor" dedi. Meral Akşener'in demokrasi için büyük mücadele verdiğini vurgulayarak, "Türkiye'de 6 tane siyasi parti bir araya gelebilip, ortak bir akılla Türkiye'nin geleceğinin iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunu beyan edebiliyor artık" diye konuştu.

 

"İYİ PARTİLİ'LER OLARAK TEK PROBLEMİMİZ BU ÜLKENİN DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİ"

Mersin'in ve Türkiye'nin barış diline ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dutar, şunları söyledi; "Dün doğru düşündükleri için AK Parti'ye oy veren hiçbir kardeşimizle bizim hiçbir problemimiz yok. Bizim Recep Tayyip Erdoğan'la da bir problemimiz yok. Bizim İYİ Partili'ler olarak tek problemimiz bu ülkenin doğru yönetilmediği. Biz kadrolarımızla beraber 'biz bu ülkeyi daha iyi yönetiriz' diyoruz. Biz bu ülkede tekrardan toplumsal barışı sağlarız. Biz Türkiye'de tekrardan demokrasiyi inşa ederiz. Biz tekrardan Türkiye'yi Cumhuriyet'in ayarlarına döndürürüz. Bizim en büyük iddiamız bu. Biz tekrardan herkesin eşit olduğu bir Türkiye'yi yaratabiliriz hep beraber. Bunun için de gittiğimiz yerlerde en büyük çağrımız; Atatürk'le ve Cumhuriyet'le problemi olmayan, dün hangi siyasi görüşte siyaset yapmışsa yapsın bizim için hiç önemi yok; geldiği zaman İYİ Parti'de başköşede olacaktır."

 

"MERSİN'DE İYİ PARTİ İYİ GİDİYOR"

Cumartesi günü Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in Yenişehir ilçesinde vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten Dutar, "Bizler de Hakan Vekilimiz ve Burhanettin Bey'le beraber Toroslar'ın Ayvagediği ve Darısekisi bölgelerinde vatandaşlarımızla bir arada olacağız" diyerek, "Mersin'de İYİ Parti iyi gidiyor" diye vurguladı.