KYK borcu olanlar Kabine Toplantısı’nı bekliyor

KYK borcu olanlar Kabine Toplantısı’nı bekliyor cukurovagazetesi.com

KYK borçlarıyla ilgili gözler 18 Temmuz’da yapılması beklenen Kabine Toplantısı’na çevrildi. 13 Temmuz’da yaptığımız "26 Bin TL Kredisine 48 Bin TL Faiz Yansıdı" haberinde konuşan öğrenci Aysu Kırdan ve yeni mezun Jale Yedigöz ile sosyal medya kullanıcıları öğrenim kredisi geri ödemelerindeki yüksek faizlere dikkat çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak " demişti.


Haber-Barış Köksal

 

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) aldıkları öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde enflasyon nedeniyle oluşan yüksek faizlere dikkat çeken paylaşımlar sosyal medyanın gündemine oturmuştu. 13 Temmuz'da yaptığımız"26 Bin TL Kredisine 48 Bin TL Faiz Yansıdı" haberinde gazetemize açıklamalarda bulunan öğrenci Aysu Kırdan ve yeni mezun Jale Yedigöz de yaşadıkları mağduriyeti dile getirmişlerdi. Gençleri hiçbir zaman mağdur etmedikleri gibi bundan sonra da mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, konuyla ilgili çalışmalarının hazır olduğunu belirterek ilk kabine toplantısını işaret etmişti.

 

YEDİGÖZ VE KIRDAN GAZETEMİZE KONUŞMUŞTU

Sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görsellerde öğrenim kredilerindeki geri ödeme tutarlarının 150 binleri bulduğu dikkat çekmişti. "26 Bin TL Kredisine 48 Bin TL Faiz Yansıdı" başlıklı haberimizde konuşan ve üniversiteden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Jale Yedigöz, 2018'de üniversiteye giriş yaptığında 26 bin civarı bir tutara imza atarak öğrenim kredisine başvurduğunu, 4 yılın sonunda ise aldığı toplam 26 bin 910 liralık öğrenim kredisine 74 bin 288 lira 6 kuruş geri ödeme çıktığını belirtmişti.  24 yaşındaki öğrenci Aysu Kırdan ise 3 yılda aldığı 19 bin 515 liralık öğrenim kredisine 46 bin 910 liralık geri ödeme çıktığını söylemişti.

 

GÖZLER KABİNE TOPLANTISI SONRASI YAPILACAK AÇIKLAMALARDA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları da atacağız. Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır ve ilk kabine toplantısı sonrası da Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak" ifadelerine yer vererek, 18 Temmuz Pazartesi günü yapılması beklenen Kabine Toplantısı'nı işaret etti.