TEDAŞ gecikti, itfaiye yetişti

TEDAŞ gecikti, itfaiye yetişti cukurovagazetesi.com

Akdeniz’in Cami Şerif Mahallesi’nde elektrik kontağından meydana gelen trafo yangını, civardaki esnaf ve vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşattı. Yangın ihbarına itfaiye ekipleri hızla müdahale ederken, TEDAŞ ekiplerinin gecikmesi vatandaşlardan tepki topladı.


Haber-Adem Güneş

 

Akdeniz'e bağlı Cami Şerif Mahallesi 5234. Sokak'ta elektrik kontağından meydana gelen trafo yangınına ilk müdahalede bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, söndürme çalışmalarına geçilmeden önce elektriğin kesilmesi için dakikalarca Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlilerini bekledi. Olay yerine hızla intikal eden polis ekipleri ise bölgede güvenliği sağladı. O esnada art arta yaşanan patlamalar nedeniyle çevredeki vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşadı.

 

"NEREDEYSE DÜKKAN YANACAKTI"

Olay, 13 Temmuz saat 09.20 sıralarında meydana geldi. Otel, kahvehane ve esnaf odalarının da yer aldığı sokakta market işleten Sezgin Kırkız, dükkanına 2 metre mesafedeki trafodan dumanlar yükseldiğini belirterek, ihbarda bulunduğunu belirtti. Olayla ilgili bilgi veren Kırkız, "Koku geldi, ondan sonra dumanlar yükseldi, patlama başladı. Önlemini aldık. Aradık, sağ olsun TEDAŞ yarım saatte geldi. İtfaiye sağ olsun hemen anında müdahale etti. Yıllardır burası bu şekilde. Zaten trafo bu mahalleyi kaldırmıyor. Küçük geliyor. Trafonun da daha iyi bir yere alınması lazım. Mesela metruk binalar var hemen sağımızda, solumuzda. Oralara alınmasını talep ediyoruz. Bu kaldırmıyor. Geçen sene de değiştirdiler. Üstünden kaldırdılar, yeni trafo geldi. Yeni trafo istiyoruz ve trafonun yeni bir yere taşınmasını istiyoruz. Metruk binalar var mesela, yıkılacak. Oralara konulmasını istiyoruz. Korku yaşadık. Neredeyse dükkan yanacaktı" diye konuştu.

 

"EN AŞAĞI 10 DEFA PATLAMA OLDU"

 

Sokakta simit sattığı esnada olaya şahit olan İslam Özlü ise "Anında duman çıkmaya başladı. En aşağı 10 defa patlama oldu. Öyle sesler geldi ki kim olsa korkar. 'Acaba deprem mi oldu, bir şey mi oldu' der. Ondan sonra itfaiyeye telefon açtık. Aşağı yukarı 15 dakika sonra geldi. Tabi itfaiye, TEDAŞ gelinceye kadar bir şey yapamıyordu. Onlar da yarım saat içinde geldi" dedi.