Mis: “Hedefimiz; IAA 2022 dünyanın en büyük ticari araç ve tedarik fuarına katılmak”

Mis: “Hedefimiz; IAA 2022 dünyanın en büyük ticari araç ve tedarik fuarına katılmak” cukurovagazetesi.com

Mersan Kasa Yönetim Kurulu Üyesi Melih Mis, iş hayatına başlangıcını ve şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerini gazetecilere anlattı. Hedeflerinden kısaca söz eden Mis, “Dünyadaki yeni gelişen trendler, müşteri ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler açısından harika bir deneyimdi. Bu fuarda kendi sektörümüzde kamyon karoseri üreticileri arasında katılan tek Türk firmasıydık, ülkemizi en iyi şekilde temsil etme şansı yakaladık. Bundan sonraki hedefimiz önümüzdeki günlerde eylül ayında Almanya Hannover de gerçekleşecek olan IAA 2022 dünyanın en büyük ticari araç ve tedarik fuarına katıl


Haber – Adem Güneş

Mersan Kasa Yönetim Kurulu Üyesi Melih Mis, iş hayatına başlangıcını ve şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerini gazetecilere anlattı. İş hayatına dair bilgilendirmelerde bulunan Mis, “İş hayatıma 2007 yılında aynı zamanda üniversite okurken, aile şirketimiz Mersan Kasa’da başladım. Bir yandan okurken diğer yandan şirkette birçok farklı pozisyonda çalışma imkanım oldu. Atölye ve idari tarafta her türlü organizasyonun içinde aktif görev aldım. Öncelikle hem mesleğim, hem ilgim olarak üretimde başladığım görevime şu an hem üretim, hem de teknik satış olarak devam ediyor ve satış departmanını yönetiyorum. Firma içerisinde aktif olarak satış, muhasebe ve satın alma görevlerinde çalışarak işin başından sonuna kadarki tüm noktalarında deneyim elde etmeye gayret ettim. 2014 yılından itibaren şirket içinde satış ve pazarlamadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım” sözlerine yer verdi.

“SATIŞLARIMIZIN YÜZDE 40’I İHRACAT, YÜZDE 60’I YURTİÇİ PAZARDIR”

Şirketlerinin mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Mis, “Mersan Kasa Karoser LTD. ŞTİ ticari araç ve üstyapı üreticisi bir firmadır. Kurulduğu günden itibaren N1, N2 ve N3 kategori (kamyonet ve kamyon) araçların üzerine Frigorifik, Kayar Brandalı, Kapalı kasa üretimini yapmaktadır. 2012 yılı itibariyle yurtdışı satışlarına yöneldik. İhracatını yaptığımız ürünlerimiz başlıca, Frigorifik kasa kitleri ve FRP sandwich paneldir. Satışlarımızın yüzde 40’ı ihracat, yüzde 60’ı yurtiçi pazardır. 2021 yılı Kasım ayında Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük ticari araç ve üst yapı fuarlarından biri olan SOLUTRANS fuarında standımız ile birlikte yer aldık. Bu fuarda dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen üreticiler ve müşterilerle bir araya gelme fırsatımız oldu. Dünyadaki yeni gelişen trendler, müşteri ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler açısından harika bir deneyim idi. Bu fuarda kendi sektörümüzde kamyon karoseri üreticileri arasında katılan tek Türk firmasıydık, ülkemizi en iyi şekilde temsil etme şansı yakaladık. Bundan sonraki hedefimiz önümüzdeki günlerde eylül ayında Almanya Hannover de gerçekleşecek olan IAA 2022 dünyanın en büyük ticari araç ve tedarik fuarına katılmak. Bu fuarda yeni geliştirdiğimiz; kuruluma hazır ve özel kit formatıyla gerçekleştirdiğimiz kasa prototipimizi müşterilerimizle buluşturacağız. Yeni hedef ve pazarlar, yenilikçi ürünler ile sürdürülebilir kalite ve çevre anlayışımız ile yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir kalite ve çevreci üretim prosesleri ve geri dönüştürülebilir enerji ile bu kalitenin hem şirketimiz çalışanlarına, hem de müşterilerine hizmet etmesidir. Bu doğrultuda gerek profesyonel yöneticilerden, gerek kendi iç kalite organizasyonumuz ile her gün çalışmalarımızı arttırarak devam etmekteyiz” dedi.