İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

İHRACAT ŞAMPİYONLARI  ÖDÜLLERİNİ ALDI cukurovagazetesi.com

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB), 2021 yılında 356,5 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşılmasında en büyük desteği veren 50 üyesini ödüllendirdi.


Haber – Mehmet Çetin

GÜLLE: “2026 SONUNDA 400 MİLYAR DOLARLIK İHRACATI HEDEFLİYORUZ”

AHKİB’in ihracatında güçlü destek veren firmaları tebrik ederek konuşmasına başlayan TİM Başkanı İsmail Gülle, çok zorlu dönemlerin kendi kahramanlarını yarattığını, pandemi döneminin kahramanlarının ise ihracatçılar olduğunu söyleyerek, “TİM’e bağlı ihracatçı birliklerinde genel kurul süreçleri tamamlandı ve 2026 yılına kadar görev yapacak yönetim kurulları seçildi. İnşallah 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılında 300 milyar dolarlık ihracatı yakalayacak, geçeceğiz. Türkiye'yi il il geziyoruz. Fabrikaları ziyaret ediyor, tüm ihracatçılarımıza dokunuyoruz. İhracatçılarımız küresel tedarikte kırılan bu dengeyi, ülkemize olan teveccühleri çok iyi değerlendirerek hem yatırımda hem de istihdamda inanılmaz işler başarıyorlar. Onların bu azim ve başarısı bizleri bu rakamları söyletme cesaretini veriyor. Biz de onlar adına sizlere tercümanlık yapıyoruz. Diyoruz ki bu ihracat ailesi inşallah ülkemizi 2026 sonuna 400 milyar dolarlık ihracata götürecek. 100 yıl önce kurulan cumhuriyetin nesilleri olarak bizler, o ecdattan aldığımız bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına sonuna kadar mücadele edeceğiz, zorlayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

2021 İHRACAT ŞAMPİYONU AYTEK KONFEKSİYON

Protokol konuşmalarının ardından AHKİB’in 2021 yılındaki ihracat performansına en güçlü desteği veren 50 firmaya ödülleri takdim edildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ve diğer birlik başkanları hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının şampiyonlarına ödüllerini takdim etti. AHKİB üyeleri arasında 2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren Aytek Konfeksiyon’un ödülünü Faruk Aytek, ikinci Birgi Birleşik Giyim’in ödülünü Mehmet Hayri Şenerman, üçüncü Ekrem Sağlam Madammode Tekstil’in ödülünü Ekrem Sağlam alkışlar eşliğinde aldı. Listede yer alan diğer firmaların temsilcileri de ödüllerini alırken büyük heyecan yaşadı. Törende ayrıca AHKİB’in önceki dönem Yönetim Kurulu’nda görev yapan Zeynel Samsama, Erdem Şen, Uğur Kısakürek, Özcan Çiçektakan, Nurettin Yıldırım, Altan Erenkul, Erdoğan Hakkı Adalı ve Faruk Aytek’e şükran plaketleri verildi. AHKİB Başkanı Gürkan Tekin, töreninde finalinde Vali Su ve TİM Başkanı Gülle’ye günün anısına hediyeler sundu.