Mersinliler Müftülüğün iftar programında bir araya geldi

Mersinliler Müftülüğün iftar programında bir araya geldi cukurovagazetesi.com

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde ‘İyilik Sofrası’ adı altında iftar programı düzenlendi. İftar programında konuşan Mersin valisi Ali İhsan Su, “Ramazan ayının ilimizin, ülkemizin birliğine ve beraberliğinin pekişmesine, kuvvetlenmesine vesile olmasını, dayanışmamızın kuvvetlenmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum” dedi.


 

Haber – Mehmet Çetin

 

 

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde ‘İyilik Sofrası’ adı altında iftar programı düzenlendi. Şehit yakınlarının, gazilerin, engellilerin, yetimlerin, yurt dışından gelen ve STK temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bende bu güzel Ramazan akşamında sizlerle, Müftülüğümüzün organizasyonunda olmanın, bu güzel atmosferi paylaşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Ramazan hepinizin malum olduğu bereket ayı, rahmet ayı, güzellikler ayı. Bu ayda inşallah paylaşma duygularının en yükseğe çıktığı, yardımlaşma duygularının zirve yaptığı, kaynaşma ve dayanışmanın en üst noktalara geldiği çok özel bir ayı idrak ettik.  Önümüzdeki haftada da inşallah hep birlikte bayram yapacağız ve ben bu vesileyle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının ilimizin, ülkemizin birliğine ve beraberliğinin pekişmesine, kuvvetlenmesine vesile olmasını, dayanışmamızın kuvvetlenmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“DOĞRU BİLGİYİ, DOĞRU KAYNAKTAN İNSANLARIMIZA AKTARABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

‘İyilik Sofrası’ iftar programında konuşan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise, “Bu iyilik soframızda hamdolsun; şehit yakınlarımız, gazilerimiz, engellilerimiz, yetimlerimiz, yurt dışından gelen ve burada eğitimlerini devam ettiren yabancı öğrenci kardeşlerimiz, üniversite öğrencilerimiz, STK’larımız ve şehrimizin kanaat önderleri, büyüklerimiz, hanımefendiler ama her daim yanımızda olan, yardımlarını esirgemeyen iş insanlarımız teşrif etmişler. Kıymetli misafirlerimiz; aslında sayın valimizin himayesinde birlik, huzur, kardeşlik içersinde çok hayırlı ve bereketli çalışmalar yürütülüyor. Şehrimizin bu bereketli, hayırlı çalışmalarında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mübarek Ramazan ayını birliğimize, kardeşliğimize vesile eylesin. Bizler hem anayasal hem kanuni bir teşkilat olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, doğru bilgiyi, doğru kaynaktan insanlarımıza aktarabilmek için gece gündüz 2 bin 300 personelimizle gayret ediyoruz. Gençlik koordinatörlüğümüz, engelli koordinatörlerimiz, aile dini rehberlik kurulumuz, Türkiye Diyanet Vakfımız kısaca her alanda bu doğru bilgiyi, bu sevgi ve muhabbet dinini insanlarımıza ulaştırabilmek için gayret ediyoruz. Bu anlamda her daim birlikte büyüttüğümüz hizmetlerde bizlere yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Buraya teşrif edip, gelen misafirlerimizden Allah razı olsun kısaca gelen herkesten Allah razı olsun. Gelecek olan Kadir Gece’nizi ve Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyorum. Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı kardeşliğimize vesile olsun” sözlerini kullandı.