Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evleri, hayat pahalılığına karşı binlerce vatandaşın yanında olarak kıyafet giderlerinden kurtarıyor. Mersin Merkez, Tarsus ve Silifke’de hizmetlerini sürdüren Kıyafet Evleri’nden çocuklarıyla faydalanan aileler Büyükşehir ile rahat bir nefes alıyor. Mersin Merkez Ulu Çarşı, Tarsus Duatepe Mahallesi ve Silifke Toros Mahallesi’nde yılda 3 kez giyim desteğinden faydalanan vatandaşlar, sezona uygun ihtiyaçlarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor.

Ailelerin giyim masrafı Büyükşehir ile azalıyor

Suriye ordusu, Deyr Hafir ve Meskene’de kontrolü sağladı
Suriye ordusu, Deyr Hafir ve Meskene’de kontrolü sağladı
İçeriği Görüntüle

Hayat pahalılığı ve geçim derdi karşısında zorda kalan vatandaşları yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukların temel giyim ihtiyaçlarını karşılarken, vatandaşların da güvence altında hissetmesini sağlıyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar Büyükşehir çatısı altında 0-12 yaş arasındaki çocuklarının giyim ihtiyaçları için Kıyafet Evleri’ni tercih ediyor. Tamamen yeni ürünlerin bulunduğu Kıyafet Evleri’nde onlarca çeşit bulunurken özellikle kış günlerinde gerekli olan mont, bot, kazak ve eşofman takımları çocuklarla buluşuyor. Kuruldukları günden bu yana 24 binden fazla çocuğun ihtiyaçlarını karşılayan Kıyafet Evleri’nden faydalanan vatandaşlar yeni ürünlerden memnuniyet duyuyor.

Mersi̇n Büyükşehi̇r Kiyafet Evleri̇ İle Ai̇leleri̇n Yükünü Hafi̇fleti̇yor (5)-1

Özdemir: “24 binden fazla vatandaşımız Kıyafet Evleri’nden faydalandı”

Giyim destekleri ile 2020 yılından bu yana sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşların yanında olduklarını dile getiren kent merkezinde bulunan Kıyafet Evi’nin görevlisi Zilan Özdemir, hizmetlere dair detayları paylaştı. Kıyafetlerin sıfır ürünler olduğunu vurgulayan Özdemir, “0-12 yaş arası çocuklar için vatandaşlarımıza kıyafetlerimizi veriyoruz. Vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ya da e-devletten alacakları evrakla bu hizmetten yararlanabilirler. 2020 yılından bu yana 24 binden fazla vatandaşımız bu hizmetten yararlandı. Kış günlerinde mont, bot gibi temel ihtiyaçların yanında çocuklarımızın hırka, eşofman takımları, çoraplar gibi giyim eşyalarını da sağlıyoruz” dedi. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara çağrı yapan Özdemir, “Mersin Merkez Tarsus ve Silifke Kıyafet Evlerimize başvurabilir ve yararlanabilirsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak memnuniyetle hizmet etmeye devam ediyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaliteli ürünler vatandaşlara ücretsiz ulaşıyor

Kıyafet Evi hizmetinden faydalanan vatandaş Sıla Güneş, Büyükşehir’in Mersinlilerin her sorunuyla ilgilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıyafetlerin kalitesi gerçekten çok iyi. Ücretsiz olması ve kalitesiyle güvenerek oğluma giydirebiliyorum. Bu hizmet için herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklarına birçok ürünü Kıyafet Evi’nden alabildiğini ifade eden Filiz Burakçin ise hayat pahalılığına vurgu yaparak, “Dışarıda kıyafetler çok pahalı oluyor ve alamıyoruz. Bu ihtiyaçlarımız için buraya geliyoruz. Böyle bir şey yaptıkları için belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi