Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti
Genel Müdür Abdulkadir Çay, başkent Ankara'daki temasları kapsamında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, nitelikli yayıncılığın güçlendirilmesi için atılacak ortak adımlar ve basında kaliteyi artıracak iş birliklerinin önemi üzerinde duruldu.

Samsun’da Yoğun Mesai: Vali Ziyareti ve Sektörel Buluşma
Genel Müdür Çay, Samsun'daki programına Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek başladı. Ziyarette, BİK'in yürüttüğü çalışmalar, resmi ilan süreçleri ve yerel basının güçlendirilmesine yönelik iş birlikleri ele alındı.
Valilik ziyaretinin ardından BİK Samsun Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantıda, resmi ilan yayımlama hakkına sahip gazete ve internet haber sitelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Hedef, İlan Payını Büyütmek ve Dezenformasyonla Mücadele
Genel Müdür Çay, Samsun’da yerel basın temsilcileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumun gelecek projeksiyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çay, hedeflerinin sadece mevcut yapıyı korumak değil, basın kuruluşlarının ilan ve reklam ekosisteminden aldığı payı büyütmek olduğunu ifade etti.
Genel Müdür Çay, sosyal medyadaki kontrolsüzlüğe dikkat çekerek, basın emekçilerinin doğru ve gerçeğin izinde ürettikleri nitelikli içeriklerle dezenformasyonla mücadelede önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Haksız Kazanca Geçit Yok ve Maliyetler Azaltılacak
Genel Müdür Çay, BİK Analitik sisteminin ölçümleme başarısının altını çizerek, anlık değişimlerin yaşandığı dijital mecradaki gelişmelere karşı sistemin sürekli güncellendiğini kaydederek sahte trafik sağlayarak haksız kazanç elde edilmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi.
Maliyetleri azaltma konusunda da çalıştıklarını belirten Genel Müdür Abdulkadir Çay, süreli yayınlara ek gelir oluşturmanın yanı sıra, yer sağlayıcıdan malzeme teminine kadar geniş bir yelpazede girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, son olarak sahadan gelen görüşlerin kıymetli olduğunu dile getirerek, "Karşılıklı iyi niyetle her türlü sorunu rahatlıkla aşabiliriz. Bundan sonraki süreçte de bölge müdürlüklerinin organizasyonuyla sürekli sahada olacağız" mesajını verdi. Toplantıya BİK Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin ve kurum personeli de eşlik etti.




