Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Akdeniz Belediye Encümeni tarafından yasal süreçleri tamamlanan; vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanında, yarattığı görsel kirlilik nedeniyle şikâyetlere konu olan, sahiplerince terk edilmiş harabe haldeki metruk yapıları yıkmaya devam ediyor.

Akdeniz Metruk Bina Yıkımı (3)

Barış ve Müfide İlhan mahallelerinde yıkım gerçekleşti

İlk olarak Barış Mahallesi’nde yer alan; taşıdığı çökme riski nedeniyle çevre sakini vatandaşları tedirgin eden metruk binanın yıkımını iş makinesi desteğiyle gerçekleştiren ekipler; aynı hafta içinde Müfide İlhan Mahallesi’nde de yine sahiplerince terk edilmiş 2 katlı yapının yıkımını da tamamladı.

Kontrollü yıkımlar öncesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri de şerit çekerek çevre güvenliğini sağlarken; Yapı Kontrol ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin de takip ve gözetimi altında gerçekleşen yıkımlar sonucu ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık da yine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkardı.

Yenişehir’de atıklar geleceğe dönüştü
Yenişehir’de atıklar geleceğe dönüştü
İçeriği Görüntüle

Tespit ve şikâyetler kapsamında yıkımlar sürecek

Akdeniz Belediyesi; gerek mahalle muhtarları ve vatandaşların şikayet ve talebi, gerekse de ekiplerin sahadaki tespitleri sonrasında; her an çökme riski taşıdığından vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kimi zaman madde bağımlılarının meskenine dönüştüğü için sosyal sorunlara ve toplumsal huzursuzluğa yol açan terk edilmiş metruk binaların yıkımına aralıksız devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi