AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, birliğin geçen yılın ayına kıyas yüzde 53 oranında artışla 39,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Özellikle Kırgızistan ve Kazakistan’a yönelik ihracatta yaşanan büyük artış, bölgenin Orta Asya’daki etkinliğini güçlendirdi.

Nisan ayı performansını değerlendiren Tekin, Türkiye genelindeki hazır giyim ihracatının durağan seyrettiği bir dönemde AHKİB’in bu büyümeyi yakalamasının stratejik pazarlama anlayışı ve sahadaki yoğun emekle mümkün olduğunu söyledi. “Üretimden lojistiğe kadar her aşamada fedakarca çalışan üyelerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı, birlikteliğin ve azmin sonucudur” diye konuştu.

Gurkan Tekin2

Kadın Modasında Dış Giyim Zirvede

Ürün gruplarına göre dağılıma da değinen Tekin, Nisan ayında 3.873 ton ürün ihraç ettiklerini, bu ihracatın yüzde 52’sinin 20.3 milyon dolarlık kadın dış giyim ürünlerinden oluştuğunu belirtti. Kadın modasında öne çıkan bölge ihracatını 7.4 milyon dolarla erkek dış giyim ve 3.3 milyon dolarla diğer hazır eşyalar oldu.

Hollanda İlk Sırada: Orta Asya Pazarında Çarpıcı Yükseliş

Ülkelere göre dağılımda ise Hollanda 14.4 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. Almanya 3.2 milyon dolarla ikinci, İspanya ise 2.5 milyon dolarla üçüncü sıradan listeye girdi. Ancak en dikkat çekici yükseliş Orta Asya pazarında yaşandı. Kazakistan’a yapılan ihracat yaklaşık 200 kat artarak 1.83 milyon dolara, Kırgızistan’a yapılan satışlar ise 370 kat yükselerek 1.8 milyon dolara ulaştı. Bu iki ülkeye yapılan toplam ihracat, AHKİB’in genel ihracatının yüzde 10’unu oluşturdu.

CHP'li Talat Dinçer'den Erdemli Sanayi Esnafı Açıklaması
CHP'li Talat Dinçer'den Erdemli Sanayi Esnafı Açıklaması
İçeriği Görüntüle

Tekin, bu başarıda ürün çeşitliliği, rekabetçi fiyatlar ve güçlü lojistik altyapının etkili olduğunu vurgularken “Orta Asya pazarında kalıcı olmak için stratejik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi