Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, Mersin Adalet Sarayı'nda nezarethane bulunmadığı, duruşmayı bekleyen hükümlü ve tutuluların muhafaza edildiği "güvenlikli bekleme salonları" olduğu belirtildi.

Güvenlikli bekleme salonlarında hükümlü ve tutukluların kaçmaması ve güvenliği için ilgili kolluk birimince yeteri kadar güvenlik görevlisi görevlendirildiği söylenen açıklamada, "05.03.2023 günü başka suçtan yargılamaları olan hükümlüler H.A. ve A.Y isimli şahısların adalet sarayında güvenlikli bekleme alanlarında muhafaza edilirlerken görevli jandarma personelinin başka bir görev kapsamında yerinden ayrılması nedeniyle hükümlüler, kapının kilit kısmını duvardan sökerek firar etmiş, olayın hemen akabinde Hükümlü A.Y. yakalanmış; H.A.'nın ise aranmasına devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İstasyonda Kaza: Otomobil Trafik Polisine Böyle Çarptı
İstasyonda Kaza: Otomobil Trafik Polisine Böyle Çarptı
İçeriği Görüntüle

Firarilere yardım eden şüpheliler de tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, hükümlülerin kaçmasına imkan sağladığı değerlendirilen şüpheliler H.H ve A.G "hükümlünün kaçmasına imkan sağlama" suçundan tutuklandığı ve görevli jandarma personeli hakkında adli soruşturma devam edildiği belirtildi.

Muhabir: Haber Merkezi