Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 yıldır kayıp olan Zeynep Yıldırım’ın bulunması için yeniden çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde Yıldırım’ın telefon kayıtları mercek altına alındı.
Ekipler, genç kızın kaybolmadan önce son olarak F.D. isimli kişiyle görüştüğünü ve telefonundan alınan son sinyalin Esenyurt’ta F.D.’nin bulunduğu evden geldiğini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Yıldırım’ın 4-10 Ekim 2022 tarihleri arasında öldürülmüş olabileceğini değerlendirdi.
İstanbul ve Sinop’ta Operasyon
Yürütülen soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin yakalanması amacıyla 1 Eylül’de İstanbul ve Sinop’ta tespit edilen 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Fethi D., Cinayeti Abisinin İşlediğini İddia Etti
Şüphelilerden Fethi D.’nin ifadesinde, Zeynep Yıldırım ile birlikte eve gittiklerini, bir süre sonra abisi Yaşar D.’nin de eve geldiğini söylediği öğrenildi.
Fethi D., iddiasına göre Yaşar D.’nin koltukta oturan Yıldırım’ı boğarak öldürdüğünü anlattı. Daha sonra cesedi abisiyle birlikte evin penceresinden çıkararak kömürlüğe gömdüklerini öne sürdü. Yaşar D. ise cinayeti kendisinin işlemediğini belirterek hakkındaki suçlamaları reddetti.
6 Şüpheli de Tutuklandı
Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan, aralarında Fethi D. ve Yaşar D.’nin de bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.




