Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2025-YKS tercih sürecine dair önemli bir açıklama yaptı. Hukuk fakültelerine giriş için belirlenen başarı sıralaması barajının 125 bin olarak güncellendiğini belirten Özvar, adayların tercihlerini bu baraja göre yapacaklarını söyledi.

MERCEK’te ‘kahve yapımı ve sunumu’ kursu veriliyor
MERCEK’te ‘kahve yapımı ve sunumu’ kursu veriliyor
İçeriği Görüntüle

YÖK Başkanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Danıştay 8. Dairesi'nin, Yükseköğretim Kurulu'nun önceki kararını iptal ettiğini hatırlatarak, "Danıştay’ın kararı doğrultusunda 2025-YKS tercih sürecinde hukuk fakültelerine giriş için başarı sıralaması barajı 125 bin olarak belirlendi. Adaylar, tercihlerini bu yeni baraj sırasına göre yapacak" ifadelerini kullandı.

Özvar, ÖSYM'nin tercih sistemi üzerinde gerekli güncellemeleri yaptığı ve güncel sistemin kısa süre içinde erişime açılacağını da belirtti. Ayrıca, tercihini tamamlamış olan adayların listelerini güncelleyebileceği ve süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağına dikkat çekti. Tercih sürecinin 13 Ağustos’a kadar süreceğini de hatırlatan YÖK Başkanı, tüm adaylara başarılar dileyerek, "Tercihlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Y O K B A S K A N I O Z V A R H U K U K F A K U L T E L E R I N E T 856406 254102

Kaynak: DHA