MERSİN’DE TOPLAM 12 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

MERSİN’DE TOPLAM 12 PROJE  DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI cukurovagazetesi.com

Mersin Tarım İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ve İlçe Müdürlükleri tarafından hazırlanan toplam 12 proje bakanlık tarafından toplam 1 milyon 767 bin 179 TL destek almaya hak kazandı.


BİTKİSEL ÜRETİMDE VERİMİN YAYGINLAŞMASI AMAÇLANIYOR

Mersin’de Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilecek olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi yürütülecek. Bu kapsam toplam 12 projeye 1 milyon 767 bin 179 TL destek almaya hak kazandı. Hazırlanan projelerde bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması, bitkisel üretimde yeni üretim tekniklerinin ve kültürel uygulamaların üreticilere ulaştırılması, küçük ölçekli üretim yapan çiftçilerin gelirlerinin artırılması, boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazilerin uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması amaçlanmıştır.

DESTEK ALMAYA HAK KAZAN PROJELER AÇIKLANDI

Destek almaya hak kazanan projeler; Adaçayı Yetiştiriciliği Projesi (Aydıncık), Badem ve Ceviz İkilisi Projesi (Gülnar), Osmanlı Yadigarı Salep Yetiştiriciliği Projesi (Toroslar), Kekik Yetiştiriciliğ Projesi (Çamlıyayla), Keçiboynuzuyla Şifa Kaynağı Oluyor Projesi (Erdemli), Sumak Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi (Gülnar), Sarımsak Yetiştiriciliği Projesi (Silifke), Karabuğdayda Ak Günler Projesi (Tarsus), Kimyon Yetiştiriciliği Projesi (Toroslar), Safran Yetiştiriciliği Projesi (Yenişehir), Sumak Yetiştiriciliği (Toroslar), Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi (Silifke).