Odun Dışı Ürünler ve Hizmetler Daire Başkanı Mersin’de

Odun Dışı Ürünler ve Hizmetler Daire Başkanı Mersin’de cukurovagazetesi.com

Odun Dışı Ürünler ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Daire başkanlığı konuları ile ilgili bilgi aldı ve faaliyetleri inceledi.


Daire Başkanı Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, ODÜH Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, ziyaret edilen işletme müdürlüklerinde, işletme müdürleri eşlik etti.

Erdemli’de bulunan odun dışı ürün işleme tesisi, Karga Gediği Mesire Yeri ve Kösbucağı Bal Ormanında incelemelerde bulunan Balcı, Mersin İşletmesinde İsmail Çeşmesi A Tipi Mesire yerini, Tarsus’ta bulunan Baştepe Ekoturizm Alanı ve Karabucak Ekoturizm Alanı ile Beylice de Türkiye’nin 2. büyük Defne İşleme Tesisinde incelemelerde bulundu. Balcı “Ormanlık alanların halkın hizmetine uygun daha kullanılabilir nefes alınacak yerler haline getirilmesi için yapılan çalışmaların artarak devam etmesi gerekmektedir” dedi. Bölge Müdürü Akduman “Çağın gereklerine uygun doğaya uyumlu olan halkın spor yapacağı dinlenebileceği mesire yerleri son derece önemli. Günümüzde değeri yeni fark edilen Ekoturizm konusunda da Bölge Müdürlüğü olarak ön planda olmayı hedefliyoruz. Bu konuda ormanlarımız çok büyük potansiyele sahip” dedi. (Haber Merkezi)