MEROFF’tan sokak hayvanlarına yardım eli

MEROFF’tan sokak hayvanlarına yardım eli cukurovagazetesi.com

Mersin Offroad Spor Kulübü (MEROFF) üyeleri, doğada bulunan yabani ve sokak hayvanları için anlamlı bir etkinlik düzenleyerek Mersin’in kırsal bölgelerine mama ve ekmek bıraktı. MEROFF Başkanı Mehmet Fatih Ocak, “Kulüp olarak kış şartlarında sokakta yaşayan canlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kulübümüz sadece offroad yarışlarıyla değil farklı sosyal kültürel etkinliklere de önem veren bir kulüptür” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin’de olumsuz hava şartlarının yanısıra, sokağa çıkma kısıtlamalarının da olmasıyla birlikte sokak hayvanları aç ve susuz kaldı. Bu duruma  sessiz kalmayan birçok gönüllü gruplar, hayvansever vatandaşlar harekete geçerek hayvanların sesi oldular. İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarihinde yayınladığı “Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri ile bu yerlerin görevlileri ve gönüllü çalışanları, 30.04.2020 tarih ve 7486 sayılı Genelge ile oluşturulan Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanları besleyecek olanlar”ın sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacağını belirttiği genelgeyle birlikte hayvanseverler sokakta yaşayan canlar için yardım eli uzattılar. MEROFF’ta kendi üyeleri arasından oluşturduğu gönüllü grubuyla sokak hayvanlarına düzenli olarak mama ve ekmek bırakmaya başladı. Mersin’in merkez Mezitli, Yenişehir ve Toroslar ilçelerine bağlı kırsal bölgelerde doğaya mama ve ekmek bırakan kulüp üyelerinin yaptığı etkinlik büyük takdir toplayarak ses getirdi.

“SOKAKTA YAŞAYAN CANLARIMIZ AÇ VE SUSUZ KALMASIN”
Mersin Offroad Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Ocak, Başkan Yardımcısı Can Tunay Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri Halil Akgün, Sertaç Akça ve Mustafa İçpınar’dan oluşan gönüllü grubu ilk olarak Arslanköy’de doğaya yabani hayvanlar için ekmek bıraktı. Daha sonra farklı bölgelerde de hem ekmek hem de mama bırakan MEROFF gönüllü grubu adına açıklama yapan MEROFF Başkanı Mehmet Fatih Ocak, “Kulüp olarak kış şartlarında sokakta yaşayan canlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kulübümüz sadece offroad yarışlarıyla değil farklı sosyal kültürel etkinliklere de önem veren bir kulüptür. Kulüp üyelerimiz sağ olsunlar gönüllü grubu kurup sokak hayvanlarının yanlarında olmamız gerektiğini söylediler. Bu taleple birlikte çok mutlu olduk ve hemen harekete geçmeye karar verdik. Kendi imkanlarımız ve sponsorlarımız sayesinde ilk olarak Arslanköy’de 50 kilogram mama ve yabani hayvanlar için 30 adet ekmek bıraktık. Canlarımızı yalnız bırakmadık. Pandemiden dolayı insanların yaylalara çıkmaması piknik yapılmaması buradaki canların aç kalmasına sebep oluyordu. Bundan dolayı böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tarz etkinliklere herkesi davet ediyoruz. Sokakta yaşayan canlarımız aç ve susuz kalmasın. Kulüp üyelerimize ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.