Özel görüntüleri paylaşan erkeğe 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Özel görüntüleri paylaşan erkeğe 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi cukurovagazetesi.com

Mersin’de yaşayan Nida Nur Yıldız’ın cep telefonu kamerasıyla çektiği özel görüntülerini arkadaşlarına gönderdiği iddiasıyla hakkında dava açılan eski eşi Burak E., mahkeme heyeti tarafından hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı verildi.


 

Haber – Vecdi Yenigül

Burak E. ile Nida Nur Yıldız, 8 Eylül 2018 tarihinde evlendi. Başlayan anlaşmazlık üzerine Nida Nur Yıldız, boşanma davası açarak 10 Ocak 2019 günü boşandı. İddiaya göre Burak E., Yıldız’ın özel görüntülerini, boşanma aşamasındayken cep telefonundan arkadaşlarının olduğu gruba mesaj ile gönderdi. Yaşanılan olaydan kendisine gelen mesajlar ile haberdar olan Yıldız, eski eşinin 3 farklı kadınla çekilmiş görüntülerini de buldu. Delilleri toplayan Yıldız, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma sonunda Burak E. hakkında ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ suçundan dava açıldı.

SANIK, İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Davanın ikinci duruşması 26 Ocak’ta 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık Burak E.’nin de katıldığı duruşmada, tanıkların ve sanık Burak E.’nin verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti. Mahkemede ifade veren sanık İbrahim E., eski eşinin kendisinden para koparmak için böyle bir organizasyon düzenlediğini iddia ederek, “Benden arabuluculuk vasıtasıyla görüştüğümüzde davadan vazgeçmek için 4 milyon TL istedi. Eğer ben o parayı yatırsaydım dava açılmayacaktı. Ben hiçbir şekilde hiçbir gruba video göndermedim. Zaten telefonuma gelen videoları da sürekli siliyorum. Söz konusu video kendisinin rızasıyla çekilmiş video zaten” dedi. Nida Yıldız ise, aylık 5 bin TL kazanan bir insanın 4 milyon TL’yi veremeyeceğini belirterek, “Uzlaşmak istemediğim için böyle bir rakam istedim. Sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum” ifadelerinin kullandı.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Alınan ifadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık İbrahim E’nin sanığa bir eylemle özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yayma suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi. Ayrıca heyet, mahkemede sürekli birbiriyle çelişen ifadeler kullanan V.Ö., A.A., ve S.Ç. hakkında da ‘yalan beyan’ verme suçundan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağı kararını verdi.

“HAK YERİNİ BULDU”

Mahkemenin ardından açıklamalarda bulunan Nida Yıldız, duruşmadan alnın akıyla çıktığını belirterek, “Bizim iddialarımız mahkeme tarafından doğrulandı. Karşı tarafın suçu işlediği tespit edildi. Bu durumda gerçekten içim çok rahatladı. Bunun dışında tanıklarıyla ilgili de yalan beyandan suç duyurusunda bulunuldu. Şu an hala korkuyorum ama diyebileceğim tek şey şu; başına böyle bir şey gelen hiçbir kadın korkmasın. Hak yerini buldu” şeklinde konuştu.