Sudan'da yeniden yapılanma süreci

Sudan'da yeniden yapılanma süreci cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Sudan, zorlu bir dönemden geçerken, yeniden yapılanma süreciyle birlikte Türkiye için önemli yatırım fırsatları sunuyor.


Sudan Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ehlam Medani Mahdi Sabel, beraberindeki heyetle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek, Türkiye ile işbirliği olanaklarını görüştü.

YATIRIM ALANLARI GENİŞ: İNŞAATTAN TARIMA, MADENCİLİKTEN SAĞLIĞA

Bakan Sabel, Sudan'da savaşın sona ermekte olduğunu ve yeniden yapılanma döneminin başlayacağını vurgulayarak, Türkiye'yi bu süreçte önemli fırsatların beklediğini ifade etti. İnşaat, tarım, hayvancılık, madencilik, enerji, medikal ve altyapı gibi birçok alanda birlikte çalışmaya açık olduklarını belirten Sabel, yatırım noktasında her türlü yasal destek ve kolaylığı sağlayabileceklerini söyledi.

SERBEST BÖLGELERLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Sudan'ın coğrafi konumu ve sahip olduğu serbest bölgelerin avantajlarına dikkat çeken Sabel, bu konuda da Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Özellikle Mersin'in serbest bölge tecrübesinden faydalanmak istediklerini dile getirdi.

10 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge ise, Türkiye ile Sudan arasındaki ticari ilişkilerin mevcut düzeyde olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için Mersin olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

İŞ HEYETİ GÖRÜŞMELERİYLE İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Ziyaret, Mersin'in ekonomik verilerinin paylaşılmasının ardından, önümüzdeki süreçte karşılıklı iş heyeti görüşmeleri yapılması noktasında prensip anlaşmasıyla sona erdi. Bu görüşmelerin, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmesi bekleniyor.