"Ligin üstünde bir mücadele olduğunu düşünüyorum"

cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Nesine 3 Lig 1. Grup mücadelesinde evinde Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Slifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, düzenlediği basın toplantısıyla karşılaşmayı değerlendirdi. Avcıbay, “Ligin üstünde bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Seyir keyfi yüksek bir karşılaşma izlettirdik” dedi.


“Öncelikle pazar günü bizi desteklemeye gelen ve 90 dakika boyunca susmayan taraftarımıza çok teşekkür ediyorum” diyen Avcıbay, “Çok güzel bir ortam vardı ve oyuncular da bunun etkisiyle çok istekli maç oynadı. Keyifli bir maç izlendiğini düşünüyorum" dedi. 

Stat kapasitemizden dolayı maça giremeyen taraftarım olduğunu dile getiren Avcıbay, "Ciddi bir grupta oynuyoruz. Bu grupta oynamak ben ve takımım için büyük bir keyif. Çünkü futbol oynamaya çalışan çok takım var. Bunlardan biri de Bursa. Birçok takım üst sıraları zorluyor. Bunlar arasında biz de varız tabii ki. Bu durumda ortaya keyifli maçlar izlenmesini sağlıyor. Bursaspor gruptaki en güçlü takımlardan ve şampiyonluk hedefleyen, büyük bir camia” ifadelerine yer verdi.

“ZOR BİR MAÇ OLACAĞIN BİLİYORDUK”

Zor bir maç olacağını bildiklerini ve ona göre farklı oyun taktikleri geliştirdiklerini dile getiren Avcıbay, “Hafta başından bu yana farklı oyun planları, farklı savunma ve hücum anlayışları ve farklı saha formasyonlarıyla hazırlandık. Maça en doğru planla çıktığımızı düşünüyorum. Rakibin kenar oyuncuları ve orta sahadaki üçlüsü bu grubun en iyileri ve onlara karşı önlem aldık. Topa hakim olduğumuz anlarda rakibin zaafları olduğunu biliyorduk ve bunu kullandık. Skor avantajını yakalayacak pozisyonlarımız da oldu. Bunları değerlendirip, skoru yakalasaydık; farklı bir taktik oyununa geçecektik. Maalesef olmadı. Futbolda bunlar her zaman var. Önceki maçta olduğu gibi bu maçta da çok net gol pozisyonları kaçırdık. Rakip de bizim zaaflarımızdan faydalandı ve net pozisyonlar buldu. Maçın ikinci yarısı tamamen dengeli geçti. Ligin üstünde bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Seyir keyfi yüksek bir karşılaşma izlettirdik” diye konuştu.