Bir yanımız kara kış bir yanımız bahar bahçe!

Bir yanımız kara kış bir yanımız bahar bahçe! cukurovagazetesi.com
DHA

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimli yaylalarında kar yağışı etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığı 25,6 derece, deniz suyu sıcaklığı 25,8 derece ölçülen Antalya’da ise, denize girenler, güneşli havanın keyfini çıkardı, sahillerde yoğunluk oluştu.


Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava etkili olurken, Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Kentte hava sıcaklığı bugün 25,6 derece ve deniz suyu sıcaklığı 25,8 derece ölçüldü. Güneşli havanın keyfini çıkaranlar, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Bazıları plajda güneşlenirken, bazıları ise denizde yüzdü. Bazıları da bisiklet sürüp, yürüyüş yaptı.

Antalya'da 5 gün boyunca az bulutlu hava, yarın da 26 derece sıcaklık bekleniyor.

ORDU’da dünden beri etkili olan kar yağışıyla birlikte yüksek kesimlerdeki Aybastı, Kabadüz ve Akkuş ilçelerinde kar kalınlığı yer yer 50 santime ulaştı.

BAYBURT’ta Henege Yaylası’nda etkili olan kar yağışında besiciler zorluk yaşadı, büyükbaşlarını otlatabilmek için mezralara inmek zorunda kaldı.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimli yaylalarında kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bayburt’ta Henege Yaylası’nda büyükbaşlarını besleyenler, aniden bastıran kar yağışıyla birlikte zorluk yaşadı. Besiciler, büyükbaşlarını otlatabilmek için geri dönüşe geçerek, köy ve mezralara inmek zorunda kaldı.

Kar yağışına yakalanınca hayvanlarıyla birlikte Konursu köyüne gitmeye hazırlanan besici Soner Sevinç, “Kar aniden bastırınca burada kaldık. Hava biraz düzelince buradan göç edeceğiz inşallah. Bu havada geri dönmek zo, hava açana kadar mecbur buradayız” dedi.