MERSİN, BUGÜN DENİZ ALİ İÇİN EKRAN BAŞINDA OLACAK

MERSİN, BUGÜN DENİZ ALİ İÇİN EKRAN BAŞINDA OLACAK cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

  Mersin’de yaşayan ve doğuştan Duchenne Kas Distrofisi (DMD) hastalığı olan 9,5 yaşındaki Deniz Ali Soydan için başlatılan yardım kampanyası kapsamında bugün Mersin’deki tüm yerel televizyon ve radyolar saat 20:00’da canlı yayın yapacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlite bir çok STK, kurum ve kuruluşun destek vereceği canlı yayında Deniz Ali için bağış toplanacak. 


Dünyada ender görülen ve kısa bir süre önce tedavisi bulunan DMD hastalığına yakalanan Deniz Ali Soydan için Mersin birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi. 

 

"GEÇ KALINMADI"

Kampanya hakkında bilgi veren gönüllü Gülşah Arslan ise Deniz Ali’nin şu anda 9,5 yaşında olduğunu, tedavisi için henüz geç kalınmadığını ifade etti. Bu hastalıkla ilgili tedavinin bu yılın Haziran ayında bulunduğuna dikkat çeken Arslan, “Tedavi bulunmasıyla birlikte süreç hızla devam etti ve bu günlere geldik. 10 yaşına kadar gelmeden Deniz Ali’nin tedavisini alması lazım. Çünkü ortalama bu çocuklar 10 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum oluyorlar ve süreç ondan sonra devam ediyor. Hastalık şiddetli boyuta gelmeden ilacını alması lazım ki tedavi olabilsin. Deniz Ali şu anda zamanla yarışıyor. 3,5 ay gibi çok kısa bir zamanımız var. Biz Mersin’deki herkesin desteğiyle Deniz Ali’yi sağlığına kavuşturacağımıza inanıyoruz. Deniz Ali için 3.2 milyon dolara ihtiyaç var. Oda şimdiki kurla 100 milyon liraya denk geliyor. Bütün kent dinamiklerinin desteğiyle bu parayı toplayacağımızı düşünüyorum. Herkesi Deniz Ali’ye destek vermeye çağırıyoruz” dedi. 

"TÜM YEREL GAZETELER VE TELEVİZYONLAR YAYINDA OLACAK"

Deniz Ali için bugün saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile hem Mersin hem Adana’dan birçok STK başkanı ve temsilcinin katılımıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda bağış kampanyası düzenlenecek. Düzenlenecek kampanya kentteki yerel televizyonlar ile radyolardan canlı yayınlanacak.