Dubai ve İstanbul Ticaret Odaları arasında işbirliği anlaşması

Dubai ve İstanbul Ticaret Odaları arasında işbirliği anlaşması cukurovagazetesi.com
İHA

Dubai Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında işbirliği anlaşması (mutabakat zaptı/MOU) imzalandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç,


Dubai Uluslararası Odası (Dubai Chambers) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) işbirliğinde İstanbul'da "Türkiye ile İş Yapmak" başlıklı forum ve networking toplantısı düzenlendi.

 

İKİ TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINA İMZA ATTI

Lutah, "Anlaşma kapsamında önümüzdeki süreçte birçok ortak projeyi ele alacağız. Anlaşmanın Dubai ve İstanbul arasındaki yatırımları artıracağına inanıyoruz." dedi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç de imzalanan anlaşmayla İstanbul ve Dubai merkezli şirketler arasında daha geniş çaplı ticaret ve ekonomik ilişkiler kurulmasını amaçladıklarını dile getirdi. Avdagiç, "İstanbul ve Dubai; Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği noktada iş dünyasına yön veren iki parlak yıldız. Bu mutabakat zaptıyla Dubaili ve İstanbullu iş adamları tam bir işbirliği için hem coğrafyamız hem de tüm dünya ekonomisi için yeni katma değerler üretecekler." diye konuştu. Verilen bilgiye göre, imzalanan anlaşma kapsamında, işbirliği yapılacak alanlar arasında ekonomik ve endüstriyel alanların yanı sıra dijital, teknoloji, finansal hizmetler ve profesyonel iş hizmetleri de bulunuyor. Bu çerçevede yarın İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda iki ülke iş dünyasının katılacağı İş Forumu ve İkili İş Görüşmeler (B2B) etkinliği düzenlenecek.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nde düzenlenen basın toplantısında, ödülün "Tarihi travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını açığa çıkaran yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle Güney Koreli yazar Han Kang'a verildiğini duyurdu.

 HAN KANG, NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI

 İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibini açıkladı. Güney Koreli yazar Han Kang, "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını açığa çıkaran yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle bu prestijli ödüle layık görüldü.

KANG, NOBEL ÖDÜLÜ’NÜ KAZANAN 18. KADIN

Han Kang, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan 18. kadın yazar oldu. Bu ödülle birlikte Kang, 11 milyon İsveç kronunun (yaklaşık 1.1 milyon dolar) sahibi oldu. Ödül, her yıl olduğu gibi 10 Aralık'ta düzenlenecek törenle kendisine takdim edilecek.

 TARİHÇESİ VE ÖNCEKİ KAZANANLAR

 Nobel Edebiyat Ödülü, 1901-2024 yılları arasında 117 kez verildi ve toplamda 121 kişiye layık görüldü. Bu ödüllerden 4'ü, iki yazar arasında paylaştırıldı. Ödülün tarihindeki önemli isimlerden biri, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Orhan Pamuk, Türkiye'nin Nobel alan ilk yazarı olarak kaydedildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahipleri, her yıl Alfred Nobel’in (1833-1896) ölüm yıl dönümü olan 10 Aralık'ta gerçekleştirilen özel bir törenle ödüllerini alacaklar.

 

TİCARET BAKANLIĞI SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GÖRÜŞMEYİ DUYURDU 

İki ülke içinde işbirliklerini güçlendirdiklerini ifade eden Bakanlık, "Dubai Ticaret Odası ile birlikte İstanbul’da düzenlenen “New Horizons-Doing Business with Türkiye” forumuna katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Tuzcu, ülkemizden ve BAE’den çok sayıda işadamıyla bir araya gelerek iki ülke arasında ticaret ve yatırım alanlarındaki işbirliğini daha da güçlendirmek üzere atılabilecek adımları, özellikle dijital ticaret alanındaki fırsatları ele almıştır. Bakan Yardımcısı Tuzcu, Türkiye ile BAE’nin sunduğu yatırım ve lojistik fırsatlarının hem ikili hem de üçüncü ülkelerdeki işbirliğimizi güçlendirebileceğini vurgulamıştır. Toplantı sonunda Dubai Ticaret Odası ile TOBB, DEİK ve MÜSİAD arasında işbirliği anlaşmaları da imzalanmıştır" dedi.