LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Mersin’de lise öğrencileri örnek bir davranışa imza atarak, geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılmak üzere okul bahçesindeki zeytin ağaçlarından zeytin hasat ettiler.


Merkez Toroslar ilçesinde bulunan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvanları Koruma Kulübü ve Çevre Koruma Kulübü öğretmenleri ile okul aile birliği, sosyal etkinlik faaliyetleri çerçevesinde kulüp öğrencileri ile birlikte okul bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarının hasadını gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Burak Türkeri, idari personel ve öğretmenlerde öğrencilerle birlikte zeytin hasadı gerçekleştirirken, elde edilecek gelirler okul aile birliği üzerinden ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcanacak. Yaptıkları etkinlikle ilgili konuşan Müdür Türkeri, yıllardır geleneksel olarak bu zeytin toplama etkinliğinin yapıldığını belirterek, “Ben okula yeni atandım ve bu yılda bende etkinliğe katıldım. Gerçekten gurur verici bir etkinlik. Burada yaklaşık 20 zeytin ağacı var. Öğrencilerimizle birlikte bunları toplayıp, okul aile birliğimiz gerek elde edilecek zeytin yağını gerekse zeytini piyasa fiyatı üzerinden satacak. Bu elde edilecek parayla da ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacak. Bu çok güzel bir olay. Bende bu yıl bu etkinliğe dahil olduğum için çok mutluyum. Burada zeytin toplayan öğrencilerimizde çok mutlular. Çünkü onlarda ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek olacaklarından memnuniyet duyuyorlar. Etkinliği düzenleyen, katılan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.