Mersin Sahnesi Gaziantep'i Büyüyecek

Mersin Sahnesi Gaziantep'i Büyüyecek cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Mersin Devlet Opera ve Balesi (Mersin DOB), bu yıl 4-22 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivali’ne resmi bir damga vuracak.


Türkiye'deki altı devlet opera ve bale müdürlüğünden biri olan Mersin DOB, klasik sanatlar alanında güçlü performanslarıyla uzun yıllardır sanatseverleri büyülüyor.

Bu kez Gaziantep Gastronomi Festivali'ne kültürel destekle, sanatla gastronomiyi bir araya getirecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle Antepliler, opera ve baleye doyacak. 

Festivalin yapılabileceği, halk müziği, tasavvuf musikisi, klasik müzik, opera, popüler müzik ve tiyatrodan oluşan geniş bir programla Gaziantep halkı sahne performanslarına tanıklık edecek. Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi'nin büyük ilgi gören oyun ve gösterileri de festivalde sahnelenecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi festivali "Senfonik İncesaz" konseri ile Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde katılacak. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde "La Traviata" (Rejili konseri), "Muhteşem Gatsby" bale temsili ve çocuklar için "Bremen Mızıkacıları" müzikali sanatseverlerle buluşacak.