Miniklere Doğa Sevgisi Aşılandı

Miniklere Doğa Sevgisi Aşılandı cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Anamur ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlükleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında fidan dikim etkinliği gereçekleştirdi.


Öğrencilere orman ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen fidan dikim etkinliği, hem doğayla buluşma hem de çevre bilincinin kazandırılması açısından büyük bir adım oldu.

Etkinlik, Anamur ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlükleri personeli ve ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Büyük bir heyecanla gerçekleşen etkinlikte, minik ellerin diktiği 2 bin 500 fidan, toprakla buluşarak geleceğin ormanlarına can verdi. Etkinlik kapsamında fidanın, doğaya olan bağlılık ve çevre bilincini güçlendiren bir sembol olduğu vurgulandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, etkinlikle çocuklara sadece fidan dikmekle ilgili bilgilendirmeyle kalmayıp, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma hikâyesini de üstlendi. Yeni eğitim-öğretimde tüm gelişmelere başarılar dilerken, çocuklarınrın doğayla iç içe büyüyen bireyler olmalarını temennisinde bulunuldu.