"Zanaat Atölyeleri Koordinasyon ve Planlama" Toplantısı Yapıldı

cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş’ın başkanlığında ve Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Adem Aslan’ın katılımıyla "Zanaat Atölyeleri Koordinasyon ve Planlama" toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, mesleki ve teknik eğitimden sorumlu ilçe şube müdürleri ile temel yaşam becerileri geliştirme programlarının uygulandığı 10 pilot okulun müdürleri katıldı.

Toplantıda, Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Ortaokulları'nın açılması ile MESEM (Mesleki Eğitim ve Sınav Merkezi) bulunmayan ilçelerde MESEM açılması konuları ele alındı. Gündem maddeleri arasında, Ahilik kültürünün eğitim programlarına entegrasyonu, yeni mesleki ve teknik eğitim okullarının açılması ve mevcut eksikliklerin giderilmesi için planlamalar yapıldı. Ayrıca, MESEM’in ilçelere yayılmasıyla ilgili stratejiler tartışıldı ve bu merkezlerin eğitim kalitesini nasıl artırabileceği üzerine önerilerde bulunuldu. Toplantı, bu konularda somut adımlar atılmasına yönelik yol haritasının belirlenmesi açısından önemli bir platform sağladı.