Paralimpik Gururumuz: Muhammet Atıcı, Paris’te Beşinci Oldu

Paralimpik Gururumuz: Muhammet Atıcı, Paris’te Beşinci Oldu cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden Mersinli milli para atlet Muhammet Atıcı, erkekler F20 gülle atma finalinde 16.09 metre ile kariyerinin en iyi derecesini elde ederek oyunları beşinci sırada tamamladı.


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen oyunlarda 22 yaşındaki genç sporcu, Türkiye ve Mersin'in gurur kaynağı oldu.

Stade de France'ta gerçekleşen atletizm müsabakalarında, erkekler F20 gülle atma kategorisinde final atışları yapıldı. Atıcı, 16.09 metre ile kariyer rekorunu kırarak beşinci oldu ve Türkiye adına önemli bir başarıya imza attı.

Yarışmada altın madalyayı, 17.61 metre ile dünya ve paralimpik rekorunu kıran Ukraynalı sporcu Oleksandr Yoravyi kazandı. Gümüş madalya, 17.18 metre ile Malezyalı atlet Muhammad Ziyad Zolkefli'ye giderken, bronz madalyayı ise Ukraynalı Maksym Koval 16.99 metre ile elde etti.

Muhammet Atıcı, uluslararası arenada elde ettiği başarılarla paralimpik oyunlarda yarışma hakkı kazandı. 8 yıldır gülle atma branşında mücadele eden ve birçok madalyanın sahibi olan Atıcı, Antrenörü Muzaffer Tolun ile birlikte olimpiyat kariyerini geliştirmeyi hedefliyor.