Okulların enerji sorunları ve onarım çalışmaları gündeme alındı

Okulların enerji sorunları ve onarım çalışmaları gündeme alındı cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de eğitim kurumlarının enerji sorunları ve onarım ihtiyaçları, kapsamlı toplantılarla masaya yatırıldı.


Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okulların enerji altyapısındaki eksikliklerin giderilmesi ve bakım çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Toroslar EDAŞ yetkilileri ve Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı teknik personeliyle bir araya geldi.

Müdürlüğün elektrik mühendisleri de toplantıya katılarak, okulların enerji bağlantı sorunları üzerinde kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Bu toplantıda, okulların enerji altyapısındaki mevcut sorunların çözümü için atılması gereken adımlar ve gerekli iyileştirme çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.

Bununla birlikte, hafta boyunca devam eden görüşmeler kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün İnşaat ve Emlak birimi teknik personeli, dört merkez ilçe okul müdürleriyle bir araya geldi. Bu istişare toplantısında, devam eden onarım ve güçlendirme çalışmalarıyla birlikte, 2025 yılı onarım planlamaları ayrıntılı olarak değerlendirildi. Okulların fiziki durumunun iyileştirilmesi ve öğrencilerin daha güvenli ortamlarda eğitim görebilmeleri için atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan toplantılar, Mersin'deki eğitim kurumlarının geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesi için atılan önemli adımlar olarak değerlendirildi.