Yusuf Dikeç, Mersin'deki Genç Atıcıların İlham Kaynağı Oldu

Yusuf Dikeç, Mersin'deki Genç Atıcıların İlham Kaynağı Oldu cukurovagazetesi.com
Ahmet Koru

Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, takım arkadaşı Şevval Tarhan ile Türkiye’ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, Mersin’deki genç atıcılar için ilham verici bir figür haline geldi.


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Erdemli Atıcılık Poligonu'nda eğitim gören Yusuf Dikeç Atıcılık Spor Kulübü'nü ziyaret ederek gençlerle genç sporcularla bir araya geldi.

Demir, gençlerin antrenmanlarını izleyip onlarla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demir, "Erdemli'deki bu tesis, 2013 Akdeniz Oyunları için devletimiz tarafından kazandırıldı ve Paris Olimpiyatları'nda büyük bir başarıya imza atan Yusuf Dikeç burada eğitim aldı. Bu tesis, uluslararası başarılar kazanan sporcular yetiştiriyor ve Yusuf Dikeç, gençlerimize büyük bir ilham kaynağı oldu. Ayrıca, Dikeç ve Tarhan'ın isimlerinin Bakanlık talimatıyla bu poligona verilmesi planlanıyor," dedi.

“Yusuf Ağabey’in Kulübünde Olmak Bana Gurur Veriyor”

Milli sporcu Şule Nur Tekeli, 2018 yılından bu yana atıcılık sporuyla ilgilendiğini ve 2020'den itibaren milli sporcu olarak ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil ettiğini belirtti. Tekeli, "Yusuf Dikeç’in kulübünde olmak benim için büyük bir mutluluk. Onun Paris'teki başarısından ilham alarak, önümüzdeki Peru Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum," dedi.

“Yusuf Dikeç’in Başarısı Bizlere İlham Verdi”

Atıcı Hüseyin Emre Büyükyonca ise 2018'den bu yana atıcılık sporu ile ilgilendiğini vurgulayarak, "Yusuf Dikeç ve Şevval Tarhan’ın Paris'teki başarıları, atıcılık sporunun dünya çapında tanınmasına katkıda bulundu. Bu başarı bize büyük bir ilham kaynağı oldu ve gelecekte atıcılıkta altın madalya kazanma hedefimizi pekiştirdi," şeklinde konuştu.