Prof. Dr. Yaşar: “Araştırma Üniversitesi unvanını almak istiyoruz”

Prof. Dr. Yaşar: “Araştırma Üniversitesi unvanını almak istiyoruz” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Üniversitesi’ni şehrin kalkınmasında önemli bir kurum haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Araştırma Üniversitesi unvanını alarak hedefimize daha kolay ulaşmayı planlıyoruz” dedi.


Mersin Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde verdiği eğitim-öğretim, ürettiği bilgi, teknoloji ve sanat ile öğrencilerini, mezunlarını, çalışanlarını ve toplumu yaşam boyu öğrenmeyle bütünleştiren yapısıyla öne çıkıyor.

19 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 41 araştırma merkezini bünyesinde barındıran Mersin Üniversitesi, dünyanın birçok ülkesinden sayısı 2 bini aşan uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda 45 bini aşkın öğrencisi, alanında uzman akademik ve idari personeli ile büyük bir aile konumunda. Mersin Üniversitesi’ni şehrin ve bölgenin kalkınmasında rol oynayan önemli bir kurum haline getirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Araştırma Üniversitesi” unvanı alarak bu hedeflerine ulaşmayı daha da kolaylaştırmayı planladıklarını belirtti.