Mersin Üniversitesi rektörü aday öğrencilere seslendi

Mersin Üniversitesi rektörü aday öğrencilere seslendi cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasının ardından aday öğrencilere yönelik bir video mesaj yayınladı. Üniversite tercihinin sadece bir eğitim kurumu seçmek değil; aynı zamanda öğrencilerin geleceklerini şekillendiren kritik bir adım olduğunu vurgulayan Rektör Yaşar, "Bu önemli adımda sizlere rehberlik etmek ve kaliteli bir hayatın kapılarını aralayan eğitim imkânlarımızı sunmak istiyoruz" dedi.


1992 yılında kurulan Mersin Üniversitesi, "Bilimin ve Çağdaşlığın Işığında Bir Dünya Üniversitesi" parolasıyla, nitelikli yükseköğretim hizmetleri sunan uluslararası bir üniversite olarak tanımlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yaşar, üniversitenin ülkemizin önemli bilim, kültür, sanat ve spor merkezlerinden biri olduğunu belirtirken, uluslararası sıralamalarda da dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını vurguladı.

Yaşar: “Üniversitemiz sunduğu olanaklarla öne çıkıyor”

"Üniversitemiz, geniş bir program yelpazesi, yetkin akademik kadro ve öğrencilerin bireysel ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için sunduğu olanaklarla öne çıkıyor" diyen Rektör Yaşar, Mersin'in tarihi dokusu, uzun sahil şeridi, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleriyle öne çıkan bir öğrenci şehri olduğunu da ekledi. Son olarak, aday öğrencileri Mersin Üniversitesi'ni tanımaya ve bu ailenin bir parçası olmaya davet eden Rektör, yapacakları tercihlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.