“Basın, bir ulusun ortak sesidir’’

“Basın, bir ulusun ortak sesidir’’ cukurovagazetesi.com
HABER MERKEZİ

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkun Fırat 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Coşkun Fırat basın, bir ulusun ortak sesidir.


Akdeniz Basın Birliği başkanı Haydar Coşkunfırat “Dünya üzerinde yürütülen araştırmalardaki basın özgürlüğü verilerine göre en alt sıralarda yer alan ülkemizdeki basın çalışanlarının yaşadığı baskı ve bunalım toplumumuza da en acı şekilde yansımaktadır.

Halkın ve kamunun sesi olması gereken basın maalesef Türkiye’de rant sahiplerinin kişisel çıkarlarına göre dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Bu tablo uzun yıllardır maalesef değişmemekte ve basın çalışanlarının üzerine daha fazla baskı bindirmektedir. Birçok gazetecinin ifade özgürlüğü bir yana sadece iktidar sahiplerinin çıkarları ile ters düşen haberler yapmaları sebebi ile tutuklanması, haklarında davalar açılması, basın çalışanlarının kazanılmış haklarından mahrum edilmesi
sadece basın özgürlüğünün değil, demokrasi işleyişinin de bitirilmeye çalışıldığının göstergesidir.

"BASIN, BİR ULUSUN ORTAK SESİDİR.

Coşkunfırat Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” Yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın, bir ulusun ortak sesidir. Bir ulusu aydınlatma ve olgunlaştırmada bir ulusa gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı vermekte, özet olarak bir ulusun hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın
başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür."

Başkan Coşkunfırat tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayarak, çalışmalarında başarılar dilerim dedi.