Dünyanın En Büyük Bisiklet Turu başlıyor

Dünyanın En Büyük Bisiklet Turu başlıyor cukurovagazetesi.com
İHA

Yol bisikletinin en prestijli yarışı Fransa Bisiklet Turu, tüm heyecanıyla başlıyor.


Warner Bros. Discovery, aksiyon dolu yarışları, ünlü uzman kadrosuna ek olarak, sporun efsaneleri Alberto Contador, Philippe Gilbert, Robbie McEwen ve Jens Voigt gibi isimlerin benzersiz yorumları eşliğinde, her gün canlı yayınla sporseverlerle buluşturacak.

29 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan Fransa Bisiklet Turu, 21 Temmuz’da Nice'deki final etabına kadar en kapsamlı ve kesintisiz haliyle ekrana gelecek.

Bu yıl 111.'si düzenlenen ve yol bisikletinin en prestijli yarışı olan Fransa Bisiklet Turu, İtalya’nın Floransa şehrinde açılış etabıyla başlayacak. Yarışın bütün etapları Eurosport 1 ve BluTV üzerinden kesintisiz olarak yayınlanacak. Yarış, 21 etap sonunda 21 Temmuz Pazar günü Fransa'nın Nice kentinde son bulacak. Kadınlar yarışında ise dev final 12 Ağustos’ta Rotterdam başlayacak ve 18 Ağustos’ta L'Alpe d'Huez'de zirvede sonlanacak.

Tour de France erkekler yarışında, Slovenya'dan Tadej Pogacar, Danimarka'nın son şampiyonu Jonas Vingegaard ile mücadeleyi sürdürürken, her iki sürücü de sarı formalarla hattrick yapmak için Grand Tour kazananları Remco Evenepoel ve Primoz Roglic gibi rakipleri geride bırakmaya çalışacaklar.

Kadınlar klasmanında Hollandalı şampiyon Demi Vollering, Polonyalı Kasia Niewiadoma ve Belçikalı Lotte Kopecky'nin güçlü rekabeti karşısında arka arkaya şampiyonluk kazanmak için elinden geleni yapacak.

Dünyanın en iyi kadın bisikletçilerinin hikayelerine ışık tutan heyecan verici üç bölümlük belgesel “Second to None” ise Fransa Bisiklet Turu süresince ekrana gelecek. Lidl-Trek ekibinin 2023 yarışına ve hazırlıklarına ışık tutan belgesel, dünyanın en büyük yarışındaki zorlukları, iniş ve çıkışları özel görüntüler ve röportajlar eşliğinde anlatıyor. “Second to None” ilk bölümüyle 6 Temmuz Cumartesi Eurosport 1 ve BluTV üzerinden izlenebilecek.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young, “Hem kadınlarda hem erkeklerde dünyanın en ünlü etap yarışının arasına sıkıştırılmış Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’yla birlikte şimdiye kadar tanık olunan en büyük bisiklet dönemlerinden birinin başlangıç ​​çizgisindeyiz. ‘Tüm bisiklet yarışlarının evi’ olarak; bisikletçilerin hikayelerini, Avrupa çapında mümkün olan en geniş izleyici kitlesine aktarmaktan, erkek ve kadın yarışlarına aynı düzeyde yer ayırarak eşsiz bir deneyim sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Bisikletseverlerin merakla beklediği Fransa Bisiklet Turu,  29 Haziran Cumartesi günü Eurosport 1 ve BluTV üzerinden  canlı yayınla ekrana gelecek.