Bisiklet tutkunlarından ‘trafik’ isyanı

Bisiklet tutkunlarından ‘trafik’ isyanı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, trafikte bisikletlilerin fark edilmesi gerektiğini belirterek, aksi taktirde yüzlerce bisikletlinin elim kazalar sonucu can verdiğini söyledi.


Mersin’de geçtiğimiz günlerde bisikletle seyir halindeyken bir otomobilin çarpması sonucu yaşama veda eden 63 yaşındaki Halit Kırelli’nin ölümünün ardından bisiklet tutkunları bir araya gelerek, açıklamalarda bulundular. Bisikletliler adına konuşan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, bisikletlilerin, motorcuların, iki tekerli sürücüler olarak yıllardır bu alanda mücadele verdiklerini söyledi.

Bisikletlilerinde üzerine düşen kurallar olduğunu hatırlatan Öznir, bisiklet sürücülerinin trafiğe çıkmadan uymaları gereken kurallar arasında koruyucu kask takmaları, bisiklet yolu bulunan yerlerde bisiklet yollarının kullanmaları ve reflektörlü yelek kullanması şartlarını muhakkak uygulamaları gerektiğini vurguladı.

Özenir şu ifadelerini kullandı: “Son olarak Halit Kırelli’nin ölümü ile yüreğe acı düştü. Biz ona öldü değil trafikte öldürüldü diyoruz. Çünkü genellikle arkadan çarpma ve aracın hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun kullanmama sebebiyle yaşamdan koparılır bisikletliler. Bu kez yere düşen kişi Halit Kırelli’ydi; o ki çok sevilen, dost canlısı, doğasever bir kişiydi. Karayolunun en faydalı, fakat en savunmasız aracı olan bisikletini kullanıyordu. 63 yaşına rağmen sağlığına iyi geldiği ve bütçesine katkı sunduğu için en çok severek yaptığı şey olan bisikletini sürerek evine gidiyordu. O da kendisini diğer tüm bisikletliler gibi arkasından gelen tehlikelerden bihaber, diğer yol kullanıcısı olan motorlu taşıt sürücülerinin vicdanına teslim etmişti.”