Patiler Derneği’nden büyük tepki

Patiler Derneği’nden büyük tepki cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Patileri Derneği Başkanı Zeynep Şen, AK Parti’nin sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gitmesine tepki gösterdi.


 Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor.

Buna göre; her belediyenin barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğrafları çekilerek kurulacak olan internet sitesinde sahiplendirmeleri için ilanı yayınlanacak. İlanda yer alan ve 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpekler ise enjeksiyon ile uyutulacak. Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden sonra boşalan barınaklara yeni köpekler getirilecek. Düzenlemede kırsal ya da kent ayrımı yapılmayacak.

“Allah’ın aldığı canı sadece Allah alır”

Hayvanseverlerden kanun değişimine tepkiler yağarken bir tepki de Mersin Patileri Derneği kurucu Başkanı Zeynep Şen’den geldi.  Şen tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Böyle bir şeyin yapılması sadece vicdani bir muhakemeye kaldı. Fakat hayvan severler sadece sosyal medyadan ibaret değil. Karşılarına almak isteyeceklerini sanmıyorum. Ki şöyle bir durumda var; Müslüman bir ülkeyiz diyerek girilen her konuda Allah’ın verdiği canı kendilerinin alabileceğini inanmaları çok düşündürücü. Türkiye kanunlar üzerine kurulan bir ülke. Herkesin isteği üzerine kanun değişemez. Yapılması gereken kısırlaştırma ile popülasyonu yavaşlattırmaktır. Bütün belediyeler bunu yapmak zorunda. Yeni kanun tasarısı yerine işini düzgün yapmayan belediyeler cezalandırılmalı. Kısırlaştırma kesin ve net olarak uygulanmalı”

Resim