Mersin’de öğretmenler iş bıraktı

Mersin’de öğretmenler iş bıraktı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’deki öğretmenler, İstanbul Eyüpsultan’da Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından silahlı saldırıyla öldürülmesi sonrası 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.


İstanbul’daki özle bir okulda müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında bir tepki de Mersin’den geldi. Öğretmenler birlik olarak eylem kararı aldı ve bugün derslere girmedi. Mersin’de Milli Eğitim Müdürlüğü önüne toplanan eğitimciler tepkilerini dile getirdi.

Eğitim Sen Mersin Şube Yürütme Başkanı Mahmut Sümbül,  okulda şiddetin bir öğretmenin daha hayatına mal olduğunu belirterek, “İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından öldürülmesi hepimizi derinden üzmüştür. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da sarmalamış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak bugün İstanbul'da yaşandığı gibi ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir” dedi.