Abacı: “Gazze’de anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı”

Abacı: “Gazze’de anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Abacı, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşam mücadelesi veren annelere dikkat çekerek, “Dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı” dedi.


AK Parti Kadın Kolları, “Anneler Günü” sebebiyle Gazze’de yaşanan trajedide Anneler Gününü kutlayamayan, yaşam hakları ellerinden alınan anneler için 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bütün dünyada anneler günü telaşı olduğunu ancak Gazze’de dram söz konusu olduğunu söyleyen Abacı, “Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı… Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı…  Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor” ifadelerini kullandı.

Abacı, “Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz: ‘Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık israil, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!” diye konuştu.