Mersin’de sıcak havaların vazgeçilmezi: ‘’Buzlaç’’

Mersin’de sıcak havaların vazgeçilmezi: ‘’Buzlaç’’ cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin’de sıcakların hissedilmesiyle birlikte buzlaç başta olmak üzere soğuk içeceklere rağbet arttı. Ferahlamak isteyen vatandaşlar buzlaça yoğun ilgi gösteriyor.


Mersin’de Akdeniz İlçesinde bulunan dükkanında hafta içleri buzlaç ve soğuk içecek satışları yapan Murat Öztunç sıcak Mersin günlerinde ürünlerinin ‘yok’ sattığını söyledi.

Öztunç içeceklerinin en çok yolculara ve üniversite öğrencilerine hitap ettiğini söyleyerek, aparatif içecek satışları yaptığını belirtti.

Mersin sıcağında vatandaşların buzlaşa rağbet gösterdiğini belirten Öztunç, ‘’Yol üzerinden geçen insanlar mutlaka buzlaç ve diğer soğuk içeceklerimizi alıyorlar. Sıcak yaz günlerinde insanları ferahlatıyor. Çilek, limon ve kivi olmak üzere 3 çeşit olarak yapıyoruz. Sıcaklarda bozulmaması amacıyla katkı maddesi eklemek durumunda kalıyoruz yarı yarıya oranında meyve ve gıda boyası kullanıyoruz. Buzlaçın yanında taze sıkılmış meyve sularımızı da öneriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Mersin’e yaz aylarının erken geldiğini söyleyen Öztunç, ‘’Sezonumuz Nisan Ayı gibi başlıyor ve Eylül gibi sona eriyor. Mersin’de yaz erken başlıyor ve geç bitiyor. İnsanlar bu sıcaklarda soğuk şeyler içip ferahlamayı seviyor’’ dedi.

Dükkânda küçük bardakta buzlaç fiyatı 15 TL olurken büyük bardak ise 25 TL’den satışa sunuluyor.