Mersin’de ‘Futbol Hayalin Gerçekleşiyor’ projesi başladı

Mersin’de ‘Futbol Hayalin Gerçekleşiyor’ projesi başladı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ‘Futbol Hayalin Gerçekleşiyor’ projesiyle dezavantajlı çocukların futbol sayesinde sporla tanışmalarını amaçladıklarını kaydetti.


Mersin Valiliği himayelerinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, ‘Futbol Hayalin Gerçekleşiyor’ projesi gerçekleştiriliyor. Projenin açılışında minik futbolcularla bir araya gelen ve onlarla bir süre sohbet eden Vali Ali Hamza Pehlivan, proje hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında 218 çocuğa ulaşıldığına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bu proje kapsamında başta aziz Şehitlerimizin bizlere yadigarı, emaneti olan çocuklarımız, Gazilerimizin çocukları, sevgi evlerinde devletimize, milletimize emanet olan kimsesiz çocuklarımız yararlandırıldı. 218 çocuğumuz bu kapsamda ücretsiz bir şekilde, bu kurslardan yıl boyunca da yararlanmaya devam edecek. Bu projeyi, İl genelinde Valilik olarak himaye etmiş olmakla birlikte Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde yürütüyorlar” dedi. 

Konuşmasının ardından Vali Pehlivan bir süre çocuklarla futbol oynadı.