Prof. Dr. Öztürk: “Üniversite-sanayi iş birliği büyük önem taşıyor”

Prof. Dr. Öztürk: “Üniversite-sanayi iş birliği büyük önem taşıyor” cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (MTTO) ekibi ile birlikte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli’yi ziyaret etti. Öztürk ziyarette yaptığı konuşmada üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti.


Mersin TTO’nun çeşitli modülleri olduğunu ancak en önemli misyonunun üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Öztürk, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve ekibini, 7-8 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan “Ar-Ge Proje Pazarı 2024” etkinliğinde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. M. Tahir Alp ise M TTO’nun yeniden canlandırılması ile şehrin en önemli aktörlerinden biri olan sanayicilerle organik bağları kuvvetlendirmek ve sinerji yaratmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

TTO’nun 2013 yılında kurulduğunu ancak yeni yönetimle 2023 yılında yeniden yapılandırıldığını kaydeden Prof. Dr. M. Tahir Alp “Uluslararası bir danışma kurulu oluşturduk. Sanayicilerle bilgi ve icraat hususlarında bir araya gelerek sinerji oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu tür ziyaretlerin, farklı vizyonların ticari bir markaya dönüşmesi için dayanak olduğuna inanıyoruz. Üniversite olarak proje ve eğitim konusunda iş birliğine de hazırız” ifadelerini kullandı.  Koordinatör Abdi Kurt ise geçmişte Mersin-Tarsus OSB ile proje ortaklıkları olduğunu ve yeniden başta projeler olmak üzere her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

“Gençlerin teknolojik yapılanmanın içinde ciddi rolleri var”

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de bölge olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade ederek bünyelerinde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örneğini verdi. Gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Tekli, logoları Caretta Caretta olan R3D3 Robot Takımı’nı kurduklarını takımın ABD’nde önemli başarılara imza attığını vurguladı. Tekli “Gençlerin teknolojik yapılanmanın içinde ciddi rolleri var. Bu nedenle okulumuzda İngilizce ve kodlama eğitimini önemsiyoruz. Bünyemizde ayrıca bir yüksekokulumuz ve çalışanlarımızın çocuklarına güvenle bırakacağı kreşimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.