Dünya Sanat Günü’ne özel sergi : ‘’ Kelebeğin Düşü’

Dünya Sanat Günü’ne özel sergi : ‘’ Kelebeğin Düşü’ cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin’de USART( Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği) Dernek Kurucu Başkanı Hülya Gülmez tarafından 15 Nisanda Dünya Sanat Günü’ne özel ‘’ Kelebeğin Düşü’ adlı online sergi düzenlendi.


USART yönetim kurulu tarafından Dünya Sanat Günü’ne özel düzenlenen online sergiye 13 ülkeden  36 sanatçı katıldı.

Gerçekleştirdiği online sergi ile  sanatı ve sanatçıyı koruyup yüceltmek, çağdaş sanatın gelişimini genç arkadaşlara aktarmak istediğini söyleyen  Gülmez, ‘Kelebeğin Düşü’ adlı sergi ile tüm sanatseverlere seslendi.

Gülmez, Tüm sanatçı dostlarını Goethe’nin şu sözleriyle selamladı, ‘’ İnsan her gün hoş bir şarkı dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir resme bakmalı ve mümkünse aklı başında birkaç söz söylemelidir ki, dünyevi kaygılar Tanrı’nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin’’

Rönesans’ın efsanevi ismi, İtalyan ressam, heykeltıraş, filozof, bilim insanı, matematikçi ve her şeyden önce büyük sanatçı Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan, 2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde yapılan, UNESCO resmi partneri International Association of Art 17. Genel Kurulu'nda, Türkiye Ulusal Komitesi'nin önerisiyle Dünya Sanat Günü ilan edilmişti.